Modules

Een uitgebreide omschrijving van de modules vind je in

Module 1 Framing | 10 + 11 oktober 2024

Je maakt kennis met de andere deelnemers door ieders (initiële) plannen/strategieën voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid te delen. Wat maakt verwante vraagstukken zo lastig en wat moeten we aan- en afleren om er goed mee om te kunnen gaan? Ook kijken we gezamenlijk naar de kunst om te ervaren wat het belang is van aannames voor ons denken en doen.

Module 2 Exploring | 8 november + 13 december 2024

Tijdens deze twee dagen ga je op zoek naar kansen en bedreigingen in je eigen initiële strategie. Met elkaar identificeren we de (onzekere) aannames in onze plannen en gebruiken de blik van de buitenstaander om ons bewust te worden van wat we zelf wellicht niet meer zien.

Module 3 Preparing | 10 januari + 14 februari 2025

Kwetsbaarheden en kansen staan centraal in deze twee Preparing-dagen. Hoe ga je daarmee om? Je leert je voor te bereiden op het moment dat je aannames niet meer kloppen. Dat doe je door aannames expliciet te leren analyseren en acties te ontwerpen in voorbereiding op zulke situaties. En je leert hoe een houding die gericht is op voorbereiding en leren goed werkt als aannames onverhoopt anders uitpakken.

Module 4 Adapting | 14 maart + 25 april 2025

Op de een-na-laatste dag van het programma ga je aan de slag met de implementatie van de adaptieve strategie en de condities voor het inbedden hiervan. Ook leer je over concrete stappen die er gezet moeten worden om je eigen plannen in je organisatie te laten landen. Waar loop je tegenaan qua governance? Welke botsende waarden en instituties
kom je tegen? Wat betekent het voor je businessmodel?

Op de laatste dag presenteer je aan de groep waar je staat en welke concrete stappen je gaat zetten.