Zoek in de site...

Eenvoudig organiseren van Gemeenten


202311 Elske EOG 1000X420_300

Dé opleiding die bestuurs- en bedrijfskunde combineert

De complexiteit in strategie, inrichting, sturing en uitvoering van de gemeentelijke organisatie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Gemeenten 'moeten' veel. Zo moeten ze bijvoorbeeld opgavengericht werken, datagedreven werken, publiek leiderschap tonen en veel meer.

Als professional binnen een gemeentelijke organisatie vraag je je ongetwijfeld wel eens af wat deze opgaven betekenen voor de inrichting van jouw organisatie. Met de opleiding Eenvoudig Organiseren van Gemeenten leer je hoe je jouw organisatie zo efficiënt mogelijk inricht en jouw strategische opgaven overwint.

Meer weten over de opleiding Eenvoudig Organiseren van Gemeenten? Download dan de brochure.

In het kort

Duur: 7 modules in 8 maanden
Start opleiding: 14 maart 2024
Kosten: € 6.990,– vrijgesteld van BTW
Locatie: Van der Valk Hotel, Nijmegen-Lent
Instroomeisen: hbo- of wo-diploma en academisch werk- en denkniveau

10% korting voor alumni en medewerkers

Meer weten?

In de brochure vind je nog meer informatie over deze opleiding, ook organiseren wij online webinars.

Heb je nog vragen of wil je iets overleggen? Bel dan tijdens kantooruren (024) 361 21 08 of mail naar rma@fm.ru.nl.

Wil je je direct inschrijven? Dit kan natuurlijk ook, vul dan het inschrijfformulier in.

dr_marieke_van_genugten

“De opleiding Eenvoudig Organiseren van Gemeenten is een unieke opleiding omdat het bestuurskundige en bedrijfskundige kennis met elkaar combineert.”

dr. Marieke van Genugten,
Universitair hoofddocent Bestuurskunde

Wat leer je?

In deze opleiding reflecteer je op jouw gemeentelijke organisatie vanuit de sociotechnische systeemtheorie. Het uitgangspunt daarvan is dat gemeentelijke organisaties waarde moeten toevoegen aan de maatschappij; aan het leven van hun burgers, medewerkers en bestuurders. Dat betekent dat de processen en structuren, de technische middelen en de medewerkers in de organisatie dienend moeten zijn aan de toe te voegen waarde. Bovendien staat deze theorie voor vermindering van bestuurlijke complexiteit: terug naar de eenvoud.

Een gebalanceerde mix van theorie en praktijk kenmerkt de opleiding. Wetenschappelijke experts en deskundigen uit het veld presenteren concepten en modellen die kunnen helpen bij het analyseren en oplossen van problemen. De bijeenkomsten kennen een hoog interactief gehalte waarbij er veel ruimte is voor het delen van praktijkkennis.

Na afronding van de opleiding ben je in staat binnen de eigen gemeentelijke organisatie een relevante rol te spelen bij de ontwikkeling en implementatie van een visie op de toekomst van de gemeentelijke organisatie.

Meer lezen over de opleiding Eenvoudig Organiseren van Gemeenten? Download dan de brochure.

Iets voor jou?

  • Leer hoe kan worden samengewerkt in netwerken bij de realisatie van die opgaven.
  • Leer wat deze opgaven voor gevolgen hebben voor de inrichting van jouw gemeentelijke organisatie.
  • Krijg inzichtelijk hoe de benodigde veranderingen op het gebied van gemeentelijke inrichting kunnen worden aangepakt op zo'n manier dat de organisatie niet complexer wordt dan nodig en gegeven de politiek-bestuurlijke context.

rijnconsult-spotlight-2018-05-22-113805231_1

Wij verzorgen deze opleiding samen met Rijnconsult. Rijnconsult ondersteunt al 40 jaar overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven bij organisatieontwikkeling. De ervaring op deze thema’s bij meer dan 100 gemeenten nemen wij mee naar deze opleiding. Meer informatie is te vinden op www.rijnconsult.nl.