Zoek in de site...

Organiseren in Communities


202301 Christiaan OiC 1000x420_300

Organiseren in Communities

Het fenomeen ‘community’ lijkt steeds belangrijker te worden en er ontstaat dan ook meer aandacht voor het onderwerp. Dat roept de vraag op wat een community nu eigenlijk is en hoe deze opgebouwd kan worden. In deze opleiding leer je hoe jij een community effectief kunt opbouwen en benutten. Dit zowel binnen jouw organisatie, als voor communities die buiten de grenzen van de organisatie worden gevormd.

Wil je de mogelijkheden van communities nog beter benutten? En daarmee een waardevolle bijdrage blijven leveren aan jouw organisatie en de mensen die er werken? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze.

Meer weten over de opleiding Organiseren in Communities? Download dan de brochure.

In het kort

Duur: 5 modules in 5 maanden
Start opleiding: 4 maart 2024
Kosten: € 5.290,– vrijgesteld van BTW
Locatie: Van der Valk Hotel, Nijmegen Lent
Accreditatie: Schoolleidersregister PO - 70 punten
Instroomeisen: hbo- of wo-diploma en academisch werk- en denkniveau.

10% korting voor alumni en medewerkers

Meer weten?

In de brochure vind je nog meer informatie over deze opleiding, ook organiseren wij online webinars.

Heb je nog vragen of wil je iets overleggen? Bel dan tijdens kantooruren (024) 361 21 08 of mail naar rma@fm.ru.nl.

Wil je je direct inschrijven? Dit kan natuurlijk ook, vul dan het inschrijfformulier in.

Wij organiseren deze opleiding in samenwerking met Bind. Bind is een organisatie gespecialiseerd in community strategie & community management en ondersteunt hierin vele partijen. Bezoek de site van Bind voor meer informatie.

prof_dr_patrick_vermeulen_1_1

“De community lijkt kansrijk om complexe maatschappelijke
problemen op een andere manier aan te pakken.”

prof. dr. Patrick Vermeulen,
Hoogleraar Organisatieontwerp & Ontwikkeling

Wat leer je?

Communities kunnen zowel binnen als tussen organisaties ontstaan of opgezet worden. Een voorbeeld van een community zien we bij gemeenten die samen met buurtbewoners en andere maatschappelijke partijen proberen om bepaalde wijken weer te laten floreren.

Tegelijkertijd is er beperkt zicht op factoren die ervoor kunnen zorgen dat communities optimaal functioneren. In deze opleiding worden wetenschappelijke inzichten en kennis omtrent communities vanuit de psychologie en de bedrijfskunde verbonden met praktische toepassingen en instrumenten om effectieve communities te bouwen. We kijken dan bijvoorbeeld naar de motivatie voor mensen om deel te nemen aan communities, maar ook hoe zij zich identificeren met communities.

In de opleiding Organiseren in Communities worden het bedrijfskundig en het psychologisch perspectief op unieke wijze met elkaar verbonden. Doordat de opleiding is vormgegeven in een samenwerking tussen Bind, een bureau dat communities ontwikkelt voor organisaties, en Radboud Management Academy is een goede balans tussen praktijk en theorie in de opleiding gegarandeerd.

Meer lezen over de opleiding Organiseren in Communities? Download dan de brochure.