Zoek in de site...

Psychologie van Organisatieverandering


202301 Renske PvO 1000x420_300

Verbinding tussen bedrijfskundig en psychologisch perspectief

Een organisatie heeft tegenwoordig maar één zekerheid: ze zal constant moeten veranderen. Organisatieverandering blijkt in de praktijk niet gemakkelijk. Waarom is dit zo lastig? Deze vraag beantwoorden we in deze opleiding vanuit een bedrijfskundig perspectief, in combinatie met de nieuwste psychologische inzichten. Vanuit deze invalshoek speelt met name de wijze waarop een organisatie is ingericht een rol en wordt er vooral rekening gehouden met de structuur van de organisatie, normen, waarden en interne processen. Aandacht voor deze aspecten is van groot belang voor het succes van een verandertraject én daarom is er meer nodig.

Wil jij de veranderkracht van jouw organisatie een boost geven? En daarmee een waardevolle bijdrage blijven leveren aan de organisatie en de mensen die er werken? Meld je dan aan voor het webinar dat wordt georganiseerd als onderdeel van de leven lang ontwikkelen week.

In het kort

Duur: 8 modules in 8 maanden
Start opleiding: 4 december 2023
Kosten: €7.185,– vrijgesteld van BTW
Locatie: Van der Valk Hotel, Nijmegen-Lent
Accreditatie: Schoolleidersregister PO - 100 punten
Instroomeisen: hbo- of wo-diploma en academisch werk- en denkniveau.

10% korting voor alumni en medewerkers

Meer weten?

In de brochure vind je nog meer informatie over deze opleiding, ook organiseren wij online webinars.

Heb je nog vragen of wil je iets overleggen? Bel dan tijdens kantooruren (024) 361 21 08 of mail naar rma@fm.ru.nl.

Wil je je direct inschrijven? Dit kan natuurlijk ook, vul dan het inschrijfformulier in.

drs_marc_van_hooft

“Deze opleiding vergroot je begrip over het veranderen van gedrag, door inzichten vanuit bedrijfskunde, veranderkunde en psychologie op een unieke manier te combineren.”

Marc van Hooft,
Managing partner
Prepared Minds

Wat leer je?

Het is essentieel om ook vanuit een psychologische invalshoek naar organisatieverandering te kijken. Om een blijvende organisatieverandering te realiseren is gedragsverandering van de medewerkers binnen jouw organisatie namelijk cruciaal. Gedragsverandering is complex en verloopt meestal niet zonder slag of stoot. Betrokkenen vinden het vervelend dat anderen hun gedrag regisseren, geloven lang niet altijd in het nut van al die veranderingen en vinden het moeilijk om gewoonten los te laten. Goede pogingen tot organisatieverandering mislukken dan ook vaak, omdat er geen rekening wordt gehouden met (psychologische) weerstand. Kortom, kennis van gedrag en gedragsverandering is essentieel als je je bezighoudt met organisatieverandering.

In de opleiding Psychologie van Organisatieverandering worden het bedrijfskundig en het psychologisch perspectief op unieke wijze met elkaar verbonden. De opleiding is vormgegeven in een samenwerking tussen D&B en Radboud Management Academy, hierdoor is een goede balans tussen praktijk en theorie gegarandeerd.

Meer lezen over de opleiding Psychologie van Organisatieverandering? Download dan de brochure.

Iets voor jou?

  • Krijg de handvatten om zelf een succesvolle organisatieverandering te ontwikkelen en te leiden.

  • Leer waarom (psychologische) weerstand tegen verandering ontstaat, en hoe je dit kunt vermijden of verminderen.

  • Stel tijdens de opleiding een onderbouwde en effectieve aanpak op voor jouw ingebrachte casus.

db

Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met D&B. D&B houdt zich bezig met de meest recente wetenschappelijke inzichten en meetmethoden met betrekking tot bewust én onbewust gedrag. Deze kennis passen ze toe bij actuele problemen in de private en publieke sector. Meer informatie is te vinden op www.dbgedrag.nl.