Zoek in de site...

Zwemmen reserveren

Sportkaarthouders kunnen in het Erica Terpstra Sportfondsenbad op nagenoeg alle openingstijden vrij baantjes trekken. Reserveren kan via internet, maximaal 48 uur van tevoren. Inschrijven voor zwemmen kan ook eenvoudig en snel met de RSC app. Een reservering is een half uur. Je kunt maximaal twee reserveringen hebben uitstaan. Per half uur zijn er tien plaatsen beschikbaar.

Eenmaal in het zwembad
Na reservering via de website of de app, kun je in het zwembad je ticket uitprinten. Deze ticketprinter werkt hetzelfde als op het RSC. Je moet minimaal 5 minuten voor aanvang van de gereserveerde tijd het ticket geprint hebben. Soms slaapt de scanner, dan moet je tweemaal je kaart erdoor halen. Voorwaarde is uiteraard dat je een werkende sportkaart/campuskaart hebt, anders kan er geen ticket geprint worden. Bij het ticket wordt ook een barcode geprint die je invoert in het tourniquet om dit te openen. Hierna kun je doorlopen naar de kleedkamers en het zwembad. Het ticket dien je in de zwemzaal bij het zwembadpersoneel in te leveren. Zwemmen wordt ook als cursus aangeboden, hiervoor hoef je geen ticket te printen.

Bij binnenkomst van het bad staat aangegeven in welke banen er baantjes gezwommen kunnen worden, dit kan namelijk variëren. Voor het RSC zijn er (bijna altijd) 2 banen beschikbaar van 10 plaatsen. De andere 6 plaatsen worden door klanten van het sportfondsenbad gebruikt. Bij de twee banen wordt er een onderscheid gemaakt in een snellere en langzamere baan, dat staat bij het bad aangegeven.