Zoek in de site...

Algemene informatie

Je hoofd leegmaken, actief zijn, aan je conditie werken, je grenzen verleggen of gewoon lekker in je vel zitten. Wat jouw redenen ook zijn om te sporten: het Radboud Sportcentrum is de plek om het te doen. Met een aanbod van wel 80 verschillende sporten, aanvullende activiteiten, zeer ruime openingstijden en professionele begeleiding biedt het RSC uitgebreide mogelijkheden voor iedereen!

Totale aanbod
Met ruim 80 sporten is er altijd wel iets dat bij je past en is het mogelijk om veel nieuwe dingen te proberen. We bieden meer dan 300 groepslessen en 200 cursussen per week aan. De sporten worden aangeboden als ticketuren, cursussen, verenigingsuren, interne competities en vrije sportbeoefening. Voor een aantal sporten hoef je zelfs geen lid van het RSC te zijn. Je kunt hiervoor losse kaartjes of een strippenkaart kopen. Naast een veelzijdig sportaanbod heeft het Radboud Sportcentrum ook nog een cultuuraanbod en diverse extra services waarmee jij het beste uit je abonnement én jezelf kunt halen!

Ticketuren
Op het Radboud Sportcentrum bieden we veel sporten meerdere keren per dag aan in de vorm van een ticketuur.  Dit betekent dat je van tevoren moet reserveren voor de les waaraan je wil deelnemen. Een ticket reserveren kan via internet of de RSC-app. Voordat de les begint kun je jouw ticket printen bij de ticketprinters tegenover de balie van het sportcentrum. Samen met je lidmaatschapskaart vormt dit je toegangsbewijs. Ben je student of alumni? Dan kun je vanaf vijf dagen van tevoren tickets reserveren, maximaal twee reserveringen tegelijkertijd. Particuliere sporters, bedrijfssporters en gepensioneerde RU-medewerkers kunnen acht dagen van tevoren tickets reserveren, maximaal drie reserveringen tegelijkertijd. Voor alle ticketuren geldt dat vol ook echt vol is. Heb je een keer weinig tijd of zit je in het buitenland? Dan zijn een aantal ticketuren ook online te volgen!

Cursussen
Een cursus bestaat uit een serie lessen en wordt vaak op meerdere niveaus aangeboden. Ideaal wanneer je een sport wil leren kennen of (nog) beter wil leren beheersen! Het sportseizoen van het RSC is ingedeeld in vijf periodes. Iedere periode kun je je inschrijven voor cursussen. Als student of alumnus kun je je vanaf een week voor aanvang van de periode aanmelden voor een cursus via de website van het RSC of de RSC-app. Als particuliere sporter, bedrijfssporter of gepensioneerde RU-medewerker kun je je vanaf achttien dagen voor aanvang van de cursusperiode online inschrijven voor een cursus. Indien de cursussen zijn gestart en er nog plaatsen over zijn, kun je alsnog voor meerdere cursussen inschrijven.

Fitness
Het Radboud Sportcentrum heeft een moderne fitnessruimte van maar liefst 1200m2. Deze ruimte is voorzien van hoogwaardige apparatuur en een goed uitgeruste free weights ruimte. Van maandag t/m vrijdag kun je hier van 07.00 tot 23.30 uur naar hartenlust sporten. In het weekend zijn de deuren van 08.00 tot 21.00 uur geopend (in vakantieperiodes kunnen deze tijden afwijken). Onze gekwalificeerde fitnesstrainers staan klaar om je op weg te helpen en je vragen te beantwoorden. Natuurlijk zijn ze ook beschikbaar om je bepaalde technieken aan te leren of samen met jou een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Om te kunnen trainen in onze fitness is het reserveren van een tijdslot voor binnenkomst verplicht. Dit kan via de website van het RSC of de RSC-app.

Body & Mind
Tijdens body & mind-lessen komen fysieke fitheid en mentale kracht samen, waardoor je zowel lichaam als geest traint. Je ontdekt jouw innerlijke kracht en bouwt hierop verder. Naast het verbeteren van je houding en souplesse, vergroot body & mind training je zelfinzicht, zelfvertrouwen en concentratievermogen. Op het RSC bieden we Yoga (Hatha, Vinyasa, Kundalini en Yin), Meditatie, Tai Chi Chuan, Mindfulness en Pilates aan.

Tennis en squash
Het RSC beschikt over twaalf tennisbanen en vier squashbanen. Niet-leden kunnen hier gebruik van maken via een los kaartje of strippenkaart. Als je een RSC abonnement hebt, kun je deze banen zonder extra kosten reserveren via het reserveringssysteem.

Zwemmen

Met je RSC abonnement kun je gratis baantjes trekken in het Erica Terpstra Sportfondsenbad op nagenoeg alle openingstijden. Je dient hiervoor van tevoren te reserveren via het reserveringssysteem.

Thuis workouts online 
Ook als je thuis bent, wil je actief blijven! Om deze reden hebben wij een aantal van onze sportlessen opgenomen, zodat jij deze thuis online kunt volgen.

Interne voetbalcompetitie
Ieder jaar organiseren wij een RSC voetbalcompetitie. Je kunt je hiervoor als team aanmelden (kosten per team € 25,-).

Reserveren accommodatie
Iedereen met een abonnement van het RSC kan vanaf 48 uur van tevoren gratis accommodatie reserveren om zelf te sporten, zoals bijvoorbeeld een sportzaal. Voor niet-leden gelden verhuurtarieven.

Studentensportverenigingen
Het Radboud Sportcentrum is de thuisbasis van 38 studentensportverenigingen. Iedereen met een RSC abonnement mag in principe lid worden van een studentensportvereniging. De studentensportvereniging bepaalt zelf haar aannamebeleid, maar minimaal 80 procent van de verenigingsleden moet student zijn. Naast je RSC sportabonnement betaal je ook contributie aan de vereniging.

Cultuuraanbod
Naast sport biedt het RSC ook een aantal culturele ticketuren en cursussen aan zoals Zang, Guitaar, Tekenen en Theater.

Radboud Sportcentrum video
Wil je meer zien van het Radboud Sportcentrum? Bekijk onze video >>

Folders collegejaar 2022-2023
* Beknopte informatie
* Alles wat je moet weten