Zoek in de site...

Fitness

Het Radboud Sportcentrum beschikt over een moderne fitnessruimte van maar liefst 1200 m². Deze ruimte is voorzien van hoogwaardige apparatuur en een goed uitgeruste free weights area. Van maandag t/m vrijdag kun je hier van 07.00 tot 23.30 uur naar hartenlust sporten. In het weekend zijn de deuren van 08.00 tot 21.00 uur geopend (in vakantieperiodes kunnen deze tijden afwijken). Onze gekwalificeerde fitnesstrainers staan klaar om je op weg te helpen en jouw vragen te beantwoorden. Natuurlijk zijn ze ook beschikbaar om je bepaalde technieken aan te leren, een persoonlijk trainingsschema op te stellen of een test bij je af te nemen. Hieronder lees je meer over onze uitgebreide mogelijkheden.

Timeslot reserveren

Om te kunnen sporten in onze fitnessruimte dien je een reservering te maken. Op deze wijze kunnen wij de drukte reguleren en jullie veel effectiever trainen.  Je kunt een timeslot voor binnenkomst reserveren via de app. Hoelang je na binnenkomst binnen blijft om te trainen, mag je zelf bepalen.

Openen toegangspoortje

Binnen het timeslot dat je reserveert kun je het toegangspoortje naar de fitness openen met je pasje. Je hoeft dus bij binnenkomst van het sportcentrum geen ticket te printen, maar kunt zo doorlopen. Moet je tijdens het trainen de fitnessruimte uit om bijvoorbeeld iets uit je locker te pakken, dan moet je dit wel even melden bij een instructeur, want het poortje gaat niet een tweede keer voor je open.

Fitness afspraak

Wil je graag een trainingsschema op maat, extra uitleg over oefeningen of een eerste introductie in onze fitness? Reserveer dan eens een fitness afspraak. Deze individuele afspraken worden als ticketuur aangeboden. Je kunt je hiervoor aanmelden via de RSC app of via 'Fitness' in het inschrijfsysteem.

Cursus krachttraining of fitness

Op het RSC bieden wij onderstaande krachtgerelateerde cursussen aan:

Bovenstaande cursussen bestaan uit een serie lessen en gaan vijf keer per jaar van start. Voor meer informatie kun je kijken bij ons cursusaanbod.

Fysieke testen

Wil jij op de meest verantwoorde en veilige wijze trainen? Dan helpen wij je graag op weg middels een fysieke test. Deze testen voorzien je van informatie op basis waarvan je realistische doelen kunt stellen en gerichter kunt gaan trainen. Wij bieden de volgende testen aan:


Zelf testen en trainingsschema's

Met onderstaande trainingsschema’s en testen kun je zelf aan de slag:

Fitness app

Wil je je conditie verbeteren? Dan adviseren wij jou om een LFconnect account aan te maken via de LFconnect app. Je kunt bijhouden wat je gedaan hebt, conditietesten doen en trainingen in je agenda inplannen. Deze app kun je downloaden via onderstaande linkjes:


Bezoekersaantallen fitness

  • Wil jij weten hoe druk het gemiddeld op specifieke dagen en tijdstippen is en suggesties ontvangen voor de meest rustige trainingstijdstippen? Gebruik dan de RSC fitness bezoek planner.
  • Wil jij weten hoe druk het is in onze fitness voordat je van huis gaat? Bekijk dan hier de actuele drukte en de gemiddelde bezetting.