Zoek in de site...

Tennis- en squash

Tennis ticketuren
Ticketuren zijn op zichzelf staande lessen die worden gegeven door een trainer, het is dus niet hetzelfde als vrij spelen. Het ticketuur tennis is bedoeld voor de sporter die zich wil oriënteren om te kijken of deze racketsport iets voor hem of haar is en om te bepalen welk instapniveau van de cursussen het meest geschikt is.

Tennis cursus
Een tenniscursus is verdeeld over 3 niveaus. Niveau A is voor beginners: heb je nog nooit getennist of heb je nooit de basisslagen geleerd, dan is dit het juiste niveau om te beginnen. Binnen de B cursus worden de basistechnieken verder bijgeschaafd en komen ook speciale slagen aan bod. Verder is er aandacht voor tactiek in enkel- en dubbelspel. De C cursus is voor mensen die wedstrijdervaring hebben. Binnen de basisslagen is meer aandacht voor effect in de slagen (top spin, slice) en er wordt veel getraind op spelsituaties.

Tennis vrij spelen
Het is mogelijk om vrij te spelen. Reserveren kan via internet en maximaal 48 uur van tevoren.

Leden van het sportcentrum kunnen een niet-lid op de tennisbaan introduceren. Niet-sportkaarthouders kunnen 24 uur van tevoren via de balie telefonisch reserveren. Zij kunnen met een los kaartje of drie strippen (een strippenkaart geeft 20% korting op de prijs van een los kaartje) meespelen. Rackets zijn te huur, tennisballen zijn per blik te koop. De speeltijd is maximaal één uur per koppel per dag. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van banen beperkt kan zijn vanwege verenigingsactiviteiten en cursussen. 

Squash: ticketuur, cursus of vrij spelen
Squash wordt als ticketuur en als cursus aangeboden. Het is daarnaast mogelijk om vrij te spelen. Reserveren kan via internet en maximaal 48 uur van tevoren.

Leden van het sportcentrum kunnen een niet-lid introduceren.  Niet-sportkaarthouders kunnen 24 uur van tevoren via de balie telefonisch reserveren. Zij kunnen met een los kaartje of drie strippen (een strippenkaart geeft 20% korting op de prijs van een los kaartje) meespelen. Squashrackets zijn te huur, squashballetjes zijn alleen te koop. De speeltijd is maximaal drie kwartier. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van banen beperkt kan zijn vanwege verenigingsactiviteiten en cursussen.