Zoek in de site...

Zwemmen

Vrij baantjes trekken
Met een abonnement van het RSC kun je vrij baantjes trekken in het Erica Terpstra Sportfondsenbad. Beschikbare tijden kunnen per dag varieren en zijn zichtbaar in de app. Je mag maximaal 2 reserveringen voor 30 minuten zwemmen tegelijk open hebben staan. Reserveringen kun je vanaf 48 uur van tevoren maken via 'Vrij sporten' in het reserveringssysteem of via de app.


Zwemcursussen/ticketuur zwemmen

Er zijn twee niveaus waarop je de zwemcursus kunt volgen: de B- en de C-cursus. In de B-cursus werk je aan een basis zwemconditie en maak je kennis met de basistechnieken van de vier zwemslagen. In de C-cursus wordt van je verwacht dat je de drie basisslagen (borstcrawl, rugcrawl en schoolslag) op een redelijk niveau beheerst en minimaal 100 meter vol kunt houden. We werken in deze cursus aan een verbetering van je techniek en aan je zwemconditie.

Er is ook een ticketuur zwemmen ter voorbereiding op het behalen van diploma B. Zie overzicht cursussen.

Swim training generator
De Swim training generator is een self-help tool waarmee je zwem workouts kunt creëren. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met een test om je zwemsnelheid te bepalen en oefeningen doen om je techniek of je uithoudingsvermogen te verbeteren.
Ga naar Swim training generator

Studentensportvereniging hydrofiel
Het is ook mogelijk om via studentensportvereniging Hydrofiel te zwemmen.