Sanne Tamboer

Portret Sanne Tamboer
Je kunt veel verschillende dingen leren en leert dit ook al iets toepassen in de praktijk.
Naam
Sanne Tamboer
Startdatum studie
Huidige functie
PhD student
Vooropleiding
Communicatiewetenschap (Universiteit van Amsterdam)

Oud-student Sanne Tamboer heeft de masterspecialisatie Nieuws en Informatie gevolgd. 

Hoe heb je de masterspecialisatie ervaren?

Ik vond het een hele leuke en interessante master. Je kunt veel verschillende dingen leren en leert dit ook al iets toepassen in de praktijk. In het vak 'de informatieprofessional' ga je bijvoorbeeld zelf aan de slag met het verzinnen van oplossingen en producten om informatie bij een specifiek publiek te krijgen. Ik ben zelf erg geïnteresseerd in het doen van onderzoek, maar vond het juist leuk om de opgedane kennis ook wat meer toe te passen.

Wat vond je het meest uitdagend aan de masterspecialisatie? Zijn er dingen waar je tegenaan liep?

Bij 'onderzoek in de praktijk' ga je onderzoek uitvoeren bij een organisatie. Hiervoor gingen we ook een aantal dagen observeren bij, in ons geval, een redactie. Dat was best uitdagend, omdat je moet uitzoeken hoe je werkelijk iets gaat betekenen voor die organisatie.

Geef een korte omschrijving van je huidige functie en werkzaamheden. Welke vaardigheden/kennis die je hebt opgedaan tijdens je masterspecialisatie komen van pas bij je huidige functie?

Ik werk als PhD student bij communicatie en media op de RU. Veel van mijn onderzoeksvaardigheden heb ik ook wel opgedaan in mijn andere master, de research master Behavioural Science. In allebei mijn masters heb ik wel veel geleerd waar ik nu nog iets aan heb. Zo heb ik natuurlijk veel literatuur moeten lezen, beter leren schrijven, en op iets kleinere schaal mijn eigen projectjes uitgevoerd. Ik ben erg blij dat ik de communicatiemaster heb gedaan, nu weet ik bijvoorbeeld ook meer over de geschiedenis van de journalistiek en het mediastelsel. Dat gebruik ik dan weer als achtergrond in mijn onderzoek. Daarbij leer je in de communicatiemaster heel goed om je kennis ook buiten de wetenschap toe te passen en goed over te brengen. Daar heb ik nog steeds veel aan.

Wat maakt het werken binnen dit vakgebied zo interessant en belangrijk?

Er verandert constant van alles als het over media gaat. Als communicatiewetenschapper ben je opgeleid om zo goed mogelijk hiermee om te gaan. Die nieuwe media zijn natuurlijk super interessant en leuk, maar brengen ook risico's mee. Binnen mijn vakgebied onderzoeken we hoe we ervoor kunnen zorgen dat mensen zo goed mogelijk met media om kunnen gaan. Dat vind ik heel interessant en natuurlijk erg belangrijk.

Heb je een tip voor onze masterstudenten?

Doe echt wat jou interesseert. Zoek vakken uit die je echt aanspreken, dan leer je er waarschijnlijk het meest van. En vergeet niet ook een beetje te genieten, want het is zo voorbij!