Alumni Career Night | Career & Alumni services (Meeting)

Thursday 19 January 2023Add to my calendar
19:00 to
Description

Whether you’re a seasoned professional or you’ve recently graduated, sometimes it’s just nice to get a little help to further your career. During the Alumni Career Night on Thursday 19 January you can follow two English taught webinars by our own career service experts. You are also welcome to join the Dutch webinars if you like. You can attend two webinars in total.

Round (19.00-20.15hrs)
Round 1A How to trigger recruiters with your CV and motivation letter (EN)
Round 1B Wat wil ik eigenlijk met mijn toekomst? (NL)
Round 2 (20.30-21.45hrs)
Round 2A Arbeidsvoorwaarden, een goede voorbereiding is het halve werk (NL)
Round 2B Make your network work (EN)

*Note: you can switch the register form to English

Round 1A - How to trigger recruiters with your CV and motivation letter (EN)

"The bullets indicate my level of fluency per language." Okay... clear. Or not!? Just like a photograph on your CV, another brain-twister, is it a smart thing to do or not!? How to deal with questions like this or with remarks like “writing a good motivation letter must be the hardest thing there is!" will be covered in the webinar ‘how to trigger recruiters with your CV and motivation letter’.

Speaker: Cécile Reulen

Round 1B - Wat wil ik eigenlijk met mijn toekomst? (NL)

Je wordt haast gedwongen om het te weten. Wat ga je in de toekomst doen? Wanneer je een (nieuwe) baan zoekt of wanneer je met pensioen gaat.  De onzekerheid bij het maken van goede keuzes blijft heel je leven achtervolgen. Heel je leven is er keuzestress. Maar als je het nu echt niet weet?  In deze workshop gaan we uit van het ‘niet weten’.  Het is een ontdekkingstocht vanuit het niet- weten en misschien weet je het aan het eind van de workshop wel.

Speaker: Ignace de Haes

Round 2A - Arbeidsvoorwaarden, een goede voorbereiding is het halve werk (NL)

“Wij bieden je uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden of salarissen gebaseerd op het aantal uur dat je werkt, vakantie uren op basis van..” Zo maar een greep uit woorden die je tegenkomt in vacatureteksten en in een arbeidsovereenkomst. Wat zijn arbeidsvoorwaarden, waar vind je informatie, hoe kun je het op waarde schatten én is het aanbod dat je krijgt, een goed aanbod voor jou? Deze onderwerpen behandelen we tijdens het webinar ‘arbeidsvoorwaarden is meer dan een maandsalaris’ waarna jij je optimaal kunt voorbereiden op een arbeidsvoorwaardengesprek. Een interactief  webinar waar ruimte is om al jouw vragen te stellen.

Speaker: Margriet Joosten

Round 2B - Make your network work (EN)

The word networking often conjures up images of awkward conversations at events where you wear one of those keycords with a badge. There are however other ways of networking that are less awkward yet often much more effective. In this seminar you will learn to make your existing network work for you and incorporate networking into your daily interactions. You’ll learn to map out your own network and how to use this network to achieve your goals.

Speaker: Annemiek Arfman