Lucas Noldus in podcast "AI for Life"

Date of news: 21 April 2021

In de zesde aflevering van de podcast 'AI for Life' staan ditmaal zelflerende algoritmes centraal. Kunnen ze rustig hun gang gaan of moeten ze op tijd worden ‘getemd’ ? Beluister de podcast op Spotify.

Veel slimme algoritmes raken helemaal de weg kwijt als er verandering plaatsvindt binnen de context waarin het algoritme getraind is. Dat leidt vaak tot fouten die misschien wel logisch zijn maar voor de nietsvermoedende gebruiker als heel dom overkomen. De vraag is dus: hoe kunnen we algoritmes weerbaarder maken voor veranderingen in de context? Kunnen we ze leren leren?

In deze aflevering over 'zelflerende algoritmes' zijn te gast:

• Marcel van Gerven, hoogleraar AI bij Donders instituut van Radboud Universiteit en Radboudumc.

• Elsbeth van Dam, onderzoeker bij Noldus Information Technology en promoverend bij Radboud Universiteit.

• Lucas Noldus, oprichter van Noldus Information Technology en tegenwoordig ook hoogleraar bij Radboud Universiteit, Donders Centre for Neuroscience