Bescherming van @ru-mails

Vanuit @ru-mailadressen worden alleen nog e-mails verzonden die voldoen aan specifieke e-mailstandaarden. Hiermee voorkomen we dat phishingmails of schadelijke software vanuit een valse Radboud-afzender worden verzonden. In de meeste gevallen merk je niets van de invoering van deze maatregelen. Er zijn echter een aantal situaties waarin mogelijk actie is vereist, namelijk wanneer je handmatig hebt ingesteld dat je e-mails verstuurd via de SMTP-service van je provider en wanneer je e-mails stuurt naar externe mailinglijsten.

SMTP-service en het verzenden van mails 

Wanneer je handmatig hebt ingesteld dat je e-mails vanuit je @ru-mailadres verstuurt via de SMTP-service van je internetprovider, worden deze e-mails mogelijk niet correct afgeleverd bij de geadresseerde. Dit komt door nieuwe veiligheidsmaatregelen voor het beveiligen van je e-mailaccount. Om ervoor te zorgen dat je e-mails zonder problemen kunt verzenden, dien je deze instelling te veranderen. De standaardmethode voor het ontvangen en verzenden van mails (Exchange), bijvoorbeeld via de mailapplicatie op je (mobiele) werkplek of de Microsoft365 omgeving via je browser, zorgt ervoor dat je geen problemen ervaart bij het ontvangen en verzenden van mails. Dit kun je aanpassen via je accountinstellingen.

Meer informatie

Verzenden van e-mails naar een externe mailinglijst 

Als je e-mails verstuurd naar een externe mailinglijst, loop je mogelijk het risico dat jouw e-mails niet meer afgeleverd worden. Dit kan gebeuren wanneer de mailinglijst jouw bijdrage doorstuurt met jouw e-mailadres van de Radboud Universiteit als afzender. Mocht dit probleem optreden, dan raden we je aan om contact op te nemen met de beheerder van de mailinglijst en hen te vragen een DMARC-vriendelijke methode te kiezen voor het verzenden van bijdragen aan de mailinglijst.