Zakasbakken

De Radboud Universiteit heeft een rookvrije campus. Dat betekent dat er een verbod is op roken op de campus en dit geldt voor iedereen: studenten, medewerkers, leveranciers en bezoekers. Als je toch op de openbare weg of tegen de grens van de campus rookt, ruim dan jouw peuken op door ze in een Peukenpaal te gooien of verzamel ze tijdelijk in een zakasbak. Deze zakasbakken worden regelmatig uitgedeeld aan mensen die roken op de campus en zijn verkrijgbaar bij de reception desk medewerkers van de gebouwen. In een zakasbak kun je jouw peuken bewaren tot je in gelegenheid bent om je zakasbak te legen bij een peukenpaal. Deze peukenpalen worden geplaatst en geleegd door Peukenzee.

Help mee aan een schone campus en voorkom dat jouw peuken het milieu vervuilen! Je vindt de palen op verschillende plekken op de campus:

Locaties van peukenpalen op de campus

De Radboud Universiteit heeft een rookvrije campus. Wat betekent dat?

  • Een terrein waar we je vragen om rekening te houden met anderen. Door de lucht in en rond de gebouwen vrij te houden van rook.
  • Een schoon terrein, beter voor het milieu.

Hulp bij stoppen met roken

De Radboud Universiteit helpt medewerkers en studenten graag bij stoppen met roken. Ook dat hoort bij het bieden van een gezonde en veilige leer- en werkomgeving.

Ben je medewerker of student bij de Radboud Universiteit en wil je stoppen met roken? Dan kun je samen met collega’s en medestudenten het stopprogramma van de Arbo- en Milieudienst (AMD) van de Radboud Universiteit en het Radboudumc volgen.

Contact

Heb je vragen over het rookbeleid of de zakasbakken? Neem dan contact met ons op.