Vreemde e-mail of ‘phishing’

Als je een e-mail van een onbekende afzender ontvangt met de vraag om informatie te delen, wees dan alert. Het kan phishing zijn, een poging om je digitaal op te lichten. Als je vermoedt dat een mail phishing is, geef dan nooit persoonlijke of financiële informatie. Ook via SMS komt phishing voor.

Meld vreemde e-mails bij de icthelpdesk [at] ru.nl (ICT Helpdesk). Stuur de mail mee als bijlage. De ICT Helpdesk zorgt er dan voor dat niet meer mensen deze phishing ontvangen.  Je kunt phishing herkennen aan: 

  • Onbekende afzenders
  • Afzenders die vragen naar inloggegevens, bankgegevens of creditcardgevens
  • Een link die naar een andere website verwijst dan de mail suggereert. Controleer de betrouwbaarheid van een link op www.checkjelinkje.nl.

Meldknop phishing in Outlookmail

In Outlook vind je een knop om een mogelijke phishingmail te melden. De e-mail wordt dan automatisch gecontroleerd door Proofpoint, de anti-phishing en -spamvoorziening van de Radboud Universiteit. Indien het een phishing-mail is wordt deze bij alle personen met een RU-mailbox verwijderd.

Screenshot van meldingsknop voor phishing in Outlook

Mail verwijderen

Gooi het bericht weg nadat je de phishing hebt gemeld. Druk de Shift- en Delete-toets tegelijk in, zodat je de mail permanent verwijdert.

Proofpoint

Proofpoint is de anti-phishing en -spamvoorziening die de Radboud Universiteit gebruikt om de nog steeds toenemende virus, Spam- en phishingaanvallen op Radboudmail te bestrijden.

Meer informatie over Proofpoint

Contact

Hulp nodig? Neem contact op met:

+31 24 362 22 22