Printen

Je kan overal op de campus printen, scannen en kopiëren - onafhankelijk van de ruimte of het gebouw waar je studeert of werkt. Je stuurt je printopdracht niet naar een bepaalde printer, maar zet je de printopdracht klaar in een wachtrij. Daarna kun je je printopdracht bij iedere printer ophalen.

Studenten hebben de printapp KUARIO nodig om te printen. Bekijk hoe je de app installeert op de pagina Printapp KUARIO

Printen vanaf je Radboud beheerde (studie)werkplek

Om te printen vanaf een Radboud-beheerde werkplek (een vaste computer of laptop aangesloten op een Radboud docking station), volg je onderstaande stappen.

 • Op je computer, stuur de printopdracht(en) naar de printque ‘FollowMe’. Als je deze printer als standaard wilt instellen, volg je deze stappen:
   - Open via start (het Windows symbool) het configuratiescherm ‘Apparaten en printers’.  
   - Klik op ‘FollowMe op print.hosting.ru.nl’, en kies 'Als standaardprinter instellen'.
 • Log in bij een printer met je campuskaart, pincode of U, E, S of F nummer en RU-wachtwoord.
 • Druk op ‘SafeQ Print’.
 • Selecteer je printopdracht(en) of kies ‘Alles selecteren'.
 • Druk op de blauwe startknop van de printer.

Standaardprinter instellen

Je kunt de printserver van de universiteit ook als standaardprinter instellen, zodat je direct kan printen. Dit doe je door:

 • Het configuratiescherm ‘Apparaten en printers’ te openen;  
 • Met je rechtermuisknop te klikken op ‘FollowMe’ en 'als standaardprinter instellen' te kiezen.

Printen vanaf je eigen laptop

Op apparaten die niet worden beheerd door de Radboud Universiteit moet je ook ‘FollowMe’ als printerserver instellen om te kunnen printen. Bekijk hoe je dat doet op jouw apparaat. Zorg altijd dat je ingelogd bent op het ‘Eduroam’ netwerk met je inloggegevens van de Radboud Universiteit.

Heeft jouw apparaat een ander besturingssysteem (zoals Linux), neem dan contact op met de ICT Helpdesk om een printer te koppelen.

Printen vanaf mobiel of tablet

Je kunt ook vanaf je mobiele telefoon of tablet printen (alleen dubbelzijdig), via de optie Web Upload op peage.ru.nl. Daar log je in met je Radboud account en kun je vervolgens bestanden uploaden om af te drukken.