Collegegeld betalen

Zorg ervoor dat je collegegeld op tijd op de rekening van de Radboud Universiteit staat. De datum waarop je collegegeld binnen moet zijn, verschilt per betaalmethode. Je kunt je collegegeld betalen zodra je hierover bericht hebt ontvangen. Houd je ‘To Do-Acties’ in Studielink en je e-mail goed in de gaten. Je kunt je collegegeld op vier manieren betalen:

  1. Per automatische incasso
  2. Via iDeal
  3. Overmaken op bankrekening
  4. Met een Bewijs Betaald Collegegeld

Let op: de deadlines van de betalingsmethoden verschillen

1. Automatische incasso

Je kunt de Radboud Universiteit machtigen om je collegegeld automatisch af te schrijven. Dit kan vanaf een Nederlandse bankrekening of een buitenlandse rekening binnen het SEPA-gebied. Je kunt kiezen voor een betaling in één keer of in termijnen. Kies in Studielink voor ‘digitale machtiging’. Regel je incasso voor 31 augustus.

Eenmalige incasso of in termijnen

Je kunt je collegegeld in één keer betalen. Als je in september start, wordt het collegegeld voor eind september afgeschreven. Als je in februari start, wordt het collegegeld voor eind maart afgeschreven.

Je kunt je collegegeld ook in 10 gelijke termijnen betalen, als je in september start. Of betaal in vijf gelijke termijnen, als je in februari start. Voor betalen in termijnen betaal je €24,- administratiekosten bij de eerste incasso.

Het collegegeld wordt rond de 26e van de maand afgeschreven.

Rekeningnummer

Het collegegeld wordt afgeschreven van het rekeningnummer dat in Studielink geregistreerd staat. 

Als het collegegeld van een ander rekeningnummer afgeschreven moet worden, wijzig dan het rekeningnummer met het wijzigingsformulier. Dit formulier download je hieronder. Print en onderteken het formulier en stuur op naar:

Centrale Studentenadministratie
Postbus 9102
6500 HC Nijmegen 

Een digitaal ondertekend formulier of een kopie wordt niet verwerkt.

2. Betalen via iDeal

Je kunt je collegegeld in één keer betalen via iDeal. Je kunt je collegegeld via iDeal niet in termijnen betalen. Volg deze stappen om een betaallink aan te vragen:

  1. kies in Studielink voor ‘betaling op andere wijze’;
  2. vraag een betaling in iDeal aan met het formulier onderaan deze pagina.

Je ontvangt binnen twee weken een e-mail met een betaallink. Zorg dat het geld voor 15 augustus op de bankrekening van de Radboud Universiteit staat.

3. Overmaken op bankrekening

Je kunt je collegegeld in één keer overmaken op de bankrekening van de Radboud Universiteit. Je kunt je collegegeld niet in termijnen overmaken. Dit kan vanaf elke bankrekening. Volg deze stappen om je collegegeld over te boeken:

  1. kies in Studielink voor ‘betaling op andere wijze’;
  2. maak het collegegeld onder vermelding van je achternaam en studentnummer over op de rekening van de Radboud Universiteit: NL16RABO0120837129 t.n.v. Radboud Universiteit 

Vanaf een buitenlandse bankrekening maak je het collegegeld over op NL16RABO0120837129, BIC: RABONL2U t.n.v. Radboud Universiteit onder vermelding van je achternaam en studentnummer. Het duurt ongeveer twee weken voordat het geld op de rekening van de Radboud Universiteit staat. 

Zorg dat het geld voor 15 augustus op de bankrekening van de Radboud Universiteit staat. 

4. Betalen met een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC)

Ben je bij een andere Nederlandse hogeschool of universiteit ingeschreven en betaal je daar ook het wettelijk tarief, dan hoef je aan de Radboud Universiteit geen collegegeld te betalen. Zodra jouw inschrijving helemaal is afgerond bij de instelling waar je het collegegeld betaalt, kun je dit BBC aanvragen via Studielink. Volg hiervoor de stappen in Studielink.

Veranderen manier van betalen collegegeld

Je kunt de manier waarop je je collegegeld betaalt veranderen met het wijzigingsformulier. Dit formulier download je hieronder. Print en onderteken het formulier en stuur op naar:

Centrale Studentenadministratie
Postbus 9102
6500 HC Nijmegen

Een digitaal ondertekend formulier of een kopie wordt niet verwerkt.

Meer weten

Bekijk ook:

Betalingsvoorwaarden

debiteurenprotocol.pdf

Contact

Contactafdeling