Toetsing

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over toetsing aan de Radboud Universiteit. Zo lees je meer over het gebruik van de digitale toetssoftware, wat je allemaal moet voorbereiden voor een toets en waar je na afloop jouw toetssresultaat kan bekijken.

 • Digitale toets maken

  Heb je binnenkort een digitale toets? Dan ga je deze maken op een computer op een aan jou persoonlijk toegewezen toetsplek in het Comeniusgebouw of een van de sporthallen.

 • Huisregels tijdens een toets

  Voor alle studenten gelden dezelfde huisregels tijdens het maken van een toets. Iedere opleiding heeft een eigen Onderwijs- en Examenregeling (OER) met de specifieke regels voor die opleiding, waarin deze huisregels zijn opgenomen.

 • Papieren toets maken

  Het maken van een papieren toets verloopt anders dan een digitale toets. Zo zijn er verschillende toetslocaties op en buiten de campus, vind je geen zitplek in je persoonlijke rooster en moet je een eigen pen meenemen.

 • Praktische voorbereiding op je toets

  Heb je binnenkort een digitale of papieren toets op de campus? Loop dan door de algemene checklist en bekijk waar je rekening mee moet houden bij het maken van een specifieke toets. Zo zorg je dat je goed voorbereid naar je toets gaat.

 • Toetsresultaten en toetsinzage

  De resultaten van je toets worden binnen 15 werkdagen na de dag waarop je toets plaatsvond gecommuniceerd via OSIRIS. Na elke toets heb je recht op een inzage ter afronding van de cursus. Het is ook mogelijk om tegen het resultaat in beroep te gaan.

 • Toetssoftware gebruiken

  Veel digitale toetsen op de campus maak je met behulp van de toetssoftware Cirrus. Soms kan het ook voorkomen dat je extra software zoals Word, Excel of SPSS moet gebruiken bij het maken van een digitale toets.