Toetsing

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over toetsing aan de Radboud Universiteit. Zo lees je meer over het gebruik van de digitale toetssoftware, wat je allemaal moet voorbereiden voor een toets en waar je na afloop jouw toetssresultaat kan bekijken.

 • Digitale toets maken in het Comeniusgebouw

  Heb je binnenkort een digitale toets in het Comeniusgebouw? Dan ga je deze maken op een computer op een aan jou persoonlijk toegewezen toetsplek.

 • Huisregels tijdens een toets

  Voor alle studenten gelden dezelfde huisregels tijdens het maken van een toets. Iedere opleiding heeft een eigen Onderwijs- en Examenregeling (OER) met de specifieke regels voor die opleiding, waarin deze huisregels zijn opgenomen.

 • Praktische voorbereiding op je toets

  Heb je binnenkort een digitale of papieren toets op de campus? Loop dan de checklist die voor jou relevant is na om goed voorbereid naar je toets te gaan.

 • Toetsresultaten en toetsinzage

  De resultaten van je toets worden binnen 15 werkdagen na de dag waarop je toets plaatsvond gecommuniceerd via OSIRIS. Na elke toets heb je recht op een inzage ter afronding van de cursus. Het is ook mogelijk om tegen het resultaat in beroep te gaan.

 • Toetssoftware gebruiken

  Veel digitale toetsen op de campus maak je met behulp van de toetssoftware Cirrus. Soms kan het ook voorkomen dat je extra software zoals Word, Excel of SPSS moet gebruiken bij het maken van een digitale toets.