Op kamers in Nijmegen

Denk je erover na om op kamers te gaan in Nijmegen? We raden dat zeker aan. Als je op kamers gaat betekent dat vaak dat je minder ver hoeft te reizen, je je eigen ritme bepaalt en nieuwe mensen leert kennen. Nijmegen is een populaire studentenstad: naast de Radboud Universiteit zijn er twee hogescholen. Nijmegen scoort goed op bereikbaarheid, cultureel aanbod, natuur, veiligheid en historie. We geven je graag tips voor het vinden van een kamer.

Hoe vind ik een kamer?

Laat iedereen weten dat je op zoek bent naar een kamer. Veel studenten vinden via hun sociale netwerk een kamer. Populaire andere mogelijkheden om aan woonruimte te komen zijn:

  • Stichting Studenten Huisvesting Nijmegen (SSH&)
  • Facebook en websites
  • Commerciële bureaus

SSH&

Via Stichting Studenten Huisvesting Nijmegen (SSH&) komen veel studenten aan een kamer in Nijmegen. SSH& maakt gebruik van een lotingsysteem, dat betekent dat je iedere week kans maakt op een kamer. Inschrijven als woningzoekende is gratis, je betaalt pas als je een kamer hebt gevonden. Om deel te kunnen nemen aan deze loting heb je een geldig bewijs van inschrijving bij de Radboud Universiteit nodig. Let op: je kunt jouw inschrijving bij de Radboud Universiteit pas volledig afronden en je bewijs van inschrijving downloaden als jouw vooropleiding behaald én geverifieerd is.

Je krijgt voorrang op een kamer als je meer dan twee uur totale reistijd van je woonadres tot aan station Nijmegen Centraal hebt. Met deze reisurgentie mag je op alle kamers reageren, maar krijg je voorrang op de kamers in complex Vossenveld. 

Host of gastgezin

Wonen bij een host of gastgezin is een unieke en gezellige manier van wonen. Je hebt je eigen kamer, maar deelt voorzieningen zoals de keuken of badkamer. Het is een ideale oplossing als je net op kamers gaat of als je tijdelijk een woonruimte zoekt. Hospi Housing heeft een groot netwerk van geverifieerde hosts en gastgezinnen en zorgt voor de perfecte match. 

Facebook en websites

Als er een kamer vrijkomt in een studentenhuis, wordt er meestal een kameradvertentie uitgezet en een kijkavond georganiseerd om een nieuwe huisgenoot te vinden. De kameradvertentie wordt vaak via Facebook gedeeld. Via de volgende Facebookgroepen kun je gratis reageren op aangeboden kamers:

Mocht je daar niets kunnen vinden, dan is Kamernet een optie. Met een betaald account kun je op het aanbod reageren.

Commerciële bureaus

Je kunt je ook inschrijven bij een commercieel kamerbureau. Let wel op, want de bemiddelingskosten zijn over het algemeen hoog en de prijzen van de aangeboden kamers liggen vaak boven het gemiddelde.

Woning gevonden! Wat nu?

Krijg je een kamer aangeboden, maar heb jij je twijfels over de prijs? Via de Huurcommissie bereken je gemakkelijk de maximale prijs van een bepaalde woonruimte. Via De Consumentenbond lees je precies wat je allemaal moet regelen als je op kamers gaat.

Meer tips over wonen in Nijmegen? Bekijk dan ook de site van IntoNijmegen.