Beeld Radboud University Press diamonds
Beeld Radboud University Press diamonds

Radboud University Press

Publiceer jouw wetenschappelijke onderzoek met Radboud University Press. Als toonaangevende Diamond Open Access uitgever biedt Radboud University Press een platform voor wetenschappers. Daarmee wordt jouw kennis toegankelijk voor andere onderzoekers en geïnteresseerden en vergroot je de impact van jouw onderzoek.

Vergadering op het kantoor van Radboud University Press

Publiceren via Radboud University Press

Bij Radboud University Press kun je kosteloos academisch werk publiceren zoals wetenschappelijke tijdschriften, boeken, onderwijsmaterialen, proefschriften en andere publicaties. Je behoudt je auteursrechten en de publicatie is voor iedereen toegankelijk zonder barrières.

Ontdek de mogelijkheden

Proefschrift publiceren

Boekencompilatie Radboud University Press

De collectie

De boeken- en tijdschriftencollectie van Radboud University Press groeit continu. Je kunt alle publicaties van Radboud University Press gratis downloaden als PDF-bestand. Het is ook mogelijk om een fysiek exemplaar te kopen van alle publicaties van Radboud University Press. 

Alle publicaties van Radboud University Press zijn geregistreerd onder Creative Commons licenties. Hierdoor kunnen bibliotheken publicaties van Radboud University Press zonder toestemming in hun catalogus opnemen.

BoekenTijdschriften Proefschriften

Diamond Open Access 

Radboud University Press is een Diamond Open Access uitgeverij. Dit betekent dat alle digitale publicaties gratis online beschikbaar worden gesteld en door iedereen overal ter wereld kosteloos gelezen kunnen worden. Dat maakt de inhoud toegankelijk voor een wereldwijd publiek, ongeacht de economische status van de lezer. 

Diamond Open Access betekent ook dat er geen artikel- of boekpublicatiekosten (APC of BPC) in rekening worden gebracht voor auteurs, tenzij er financiering is verstrekt die specifiek voor open access publicatiekosten bedoeld is. Daardoor krijg je als auteur de mogelijkheid om je onderzoek uit te geven op basis van de kwaliteit van het werk en niet op basis van de beschikbaarheid tot financiering. 

Open Access neemt obstakels rond het delen en hergebruiken van publicaties weg, waardoor wetenschappers op het onderzoek dat door anderen is gepubliceerd kunnen voortbouwen. De academische en sociale impact van onderzoeksprojecten kunnen hierdoor worden gemaximaliseerd.

Meer informatie over open access

Contact

Als je van één van onze titels meer dan 20 exemplaren wilt bestellen, kun je voor een persoonlijke offerte contact opnemen via radbouduniversitypress [at] ru.nl (radbouduniversitypress[at]ru[dot]nl).

Heb je een andere vraag over de diensten van Radboud University Press? Neem geheel vrijblijvend contact op.