Dronefoto campus Radboud Universiteit
Dronefoto campus Radboud Universiteit

Iedereen expert op de Radboud Universiteit? Onderzoek, ondersteuning, onderwijs

dinsdag 29 oktober 2024, 12:30 - 13:15
Academic Affairs voor Radboudmedewerkers en -studenten | Radboud Reflects en Erkennen & Waarderen

Locatie: Collegezalencomplex, Radboud Universiteit| Intern programma voor Radboudmedewerkers en -studenten

Van hoogleraar tot promovendus en van HR-adviseur tot communicatiespecialist—voor het beste onderzoek en onderwijs aan deze universiteit is iedereen nodig. Toch verdelen we het universiteitspersoneel in twee groepen: wetenschappelijk personeel (wp) en professional services (voorheen obp). Is dat onderscheid nog van deze tijd, zeker nu interdisciplinariteit en team science steeds belangrijker worden? Benutten we ieders expertise genoeg? Kom luisteren naar AI-onderzoeker Frank Léoné en directeur bedrijfsvoering van de FFTR Annemarie-Hinten Nooijen.

Ieders expertise erkennen

Het programma Erkennen & Waarderen van de Radboud Universiteit streeft naar een organisatie waarin verschillende groepen van elkaar kunnen leren. Maar wat kunnen ze precies van elkaar leren op het gebied van vaardigheden, kennis en perspectieven? Zou het voor wetenschappers waardevol zijn om meer te weten over de taken van professionele diensten, zoals bij beursaanvragen, roostering, of privacy- en databeheer? En hoe zou die kenniswisseling er in de praktijk uitzien? Ook de vraag over leiderschap is relevant: moeten leidinggevenden binnen onderzoeksafdelingen wetenschappers zijn, of is het beter als iemand zich volledig op managementtaken richt?

Meer nodig dan een naamsverandering 

Het college van bestuur doopte de naam van het ‘ondersteunend en beheerspersoneel’ (obp) onlangs om naar ‘professionele diensten’, om de twee groepen meer op gelijke voet te zetten. Bij de Universiteit Utrecht is het onderscheid tussen wetenschappelijk en ondersteund personeel zelfs helemaal afgeschaft; daar is iedereen nu ‘collega’. Maar wat schuilt er achter de benamingen? De universiteit is door de jaren heen sterk veranderd, zowel qua organisatiestructuur als personeelsbestand. Worden professional services voldoende gezien als onderdeel van de academische gemeenschap? En zo niet, hoe kan dit worden verbeterd?

Kom luisteren naar AI-onderzoeker Frank Léoné en FFTR-directeur bedrijfsvoering Annemarie Hinten-Nooijen over hoe we de gehele academische gemeenschap kunnen erkennen en waarderen.

De voertaal is Nederlands. 

Over de sprekers

Annemarie Hinten-Nooijen is directeur bedrijfsvoering bij de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.  

Frank Léoné is universitair docent kunstmatige intelligentie en neurowetenschappen. Namens Erkennen & Waarderen ontwikkelde hij mmmAcademia, een kaartspel om reflectie en gesprek in de academische wereld te stimuleren.

Deelname

Deelname is gratis. Schrijf je wel even in . 

Tickets

Ben je student? Schrijf je dan in voor het Radboud Reflects Certificaat en toon anderen dat je je laat inspireren door verdiepende lezingen over actuele thema's.

Kom je vaker naar de lezingen van Radboud Reflects? Dan is een Radboud Reflectsabonnement misschien interessant. 

Blijf op de hoogte van onze programmering:
Inschrijven nieuwsbrief 

Wanneer
dinsdag 29 oktober 2024, 12:30 - 13:15
Organisatie
Radboud Reflects