Inside Out 2. Over positieve effecten van media | Film en gesprek met mediapsycholoog Rebecca de Leeuw
Inside Out 2. Over positieve effecten van media | Film en gesprek met mediapsycholoog Rebecca de Leeuw

Inside Out 2 en de positieve effecten van media

maandag 26 augustus 2024, 19:30 - 22:15
Film en gesprek | Radboud Reflects en LUX

Locatie: LUX, Nijmegen

Wat kunnen kinderen en jongeren (maar ook volwassen) leren van films? Communicatiewetenschapper Rebecca de Leeuw en haar onderzoeksteam lieten kinderen en jongeren naar de Disney Pixar film Inside Out kijken. Uit hun onderzoek bleek dat deze heel betekenisvol kan zijn voor kinderen en jongeren, onder meer door hun sociale intelligentie te vergroten. Kijk na een korte inleiding door Rebecca de Leeuw naar de nieuwe film Inside Out 2 en sluit daarna aan bij het gesprek over hoe media een positieve bijdrage kunnen leveren aan ons welbevinden.

Bekijk de trailer van Inside Out 2.

Inside Out 2

Inside Out 2 is het vervolg op de populaire Disney Pixar film uit 2015, waarin je Riley volgt door de ogen van vijf emoties in haar hoofd. Waar het vorige deel ging over hoe de emoties Riley proberen te helpen nadat ze verhuisd is, gaat de nieuwe film over Riley als ze in de pubertijd komt. Daarmee komen vier nieuwe emoties om de hoek kijken: Onzekerheid, Verlegenheid, Jaloezie en Ennui. Hoe zullen Riley en de emoties in haar hoofd omgaan met de nieuwe uitdagingen die horen bij de puberteit? 

Betekenisvolle films

Kunnen films de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren stimuleren? Ja, blijkt uit onderzoek dat Rebecca de Leeuw samen met haar collega’s deed. Ze lieten kinderen en jongeren Inside Out kijken en daarna werden ze geïnterviewd. Uit de bevingen bleek dat films niet alleen grappig, leuk en spannend kunnen zijn, maar ook heel betekenisvol. Zo kunnen films als Inside Out de sociale intelligentie vergroten en inspireren om niet op te geven. Zijn er nog meer manieren waarop een filmverhaal betekenisvol kan zijn? En hoe werkt dat dan? Sluit na afloop van de vertoning van Inside Out 2 aan bij het nagesprek met Rebecca de Leeuw en leer hoe films kinderen, jongeren en (jong)volwassenen kunnen inspireren en stel ook je eigen vragen!

De voertaal is Nederlands. De film is Engels met Nederlandse ondertiteling. 

Over de spreker

Rebecca de Leeuw is communicatiewetenschapper aan de Radboud Universiteit. Ze doet onderzoek naar de manieren waarop media ons kunnen inspireren en bijdragen aan ons welbevinden.

Deelname

  • € 7,- Studenten, scholieren en Radboud Reflects-abonnees, medewerkers van de RU en het Radboudumc en Alumni Benefits Card-houders
  • € 11,- anderen

Betaling gaat via iDeal. Mocht dit een probleem zijn, laat het ons weten: info [at] reflects.ru.nl (info[at]reflects[dot]ru[dot]nl)

Dit is een programma van Radboud Reflects en LUX

Tickets 

Ben je student? Schrijf je dan in voor het Radboud Reflects Certificaat en toon anderen dat je je laat inspireren door verdiepende lezingen over actuele thema's.

 

Blijf of de hoogte:
Inschrijven nieuwsbrief 

 

 

 

Wanneer
maandag 26 augustus 2024, 19:30 - 22:15
Organisatie
Radboud Reflects