Videofilm, 3D bril, popcorn en drank
Videofilm, 3D bril, popcorn en drank

Liefde voor films en series | Radboud Reflects @Stadseiland Stek

zaterdag 13 juli 2024, 19:30 - 20:00
Radboud Reflects @Stadseiland Stek Vierdaagsefeesten Festival

De bioscopen zitten vol en met Netflix, HBO en Disney+ kijken we meer films en series dan ooit tevoren. Maar wat maakt een film eigenlijk goed? Wat zijn de verborgen structuren in films en tv-series? En wat zeggen films en series over de tijdsgeest, over de heersende opvattingen over bijvoorbeeld gender, etniciteit en identiteit? Kom en luister een half uur naar mediawetenschapper Josette Wolthuis en leer anders kijken naar je favoriete serie. Duik daarna het feestgedruis van de Vierdaagsefeesten weer in. 

Afspiegeling van de maatschappij 

Films, series, televisieprogramma’s en reclames vormen een afspiegeling van de maatschappij en vertellen ons iets over de tijdsgeest en opvattingen die horen bij een bepaalde periode. Sommige elementen zijn tijdloos, terwijl anderen juist meebewegen met veranderingen in de maatschappij. Hoe herkennen we de verschillen tussen deze twee? En in hoeverre kan het analyseren van deze media ons helpen om onze maatschappij te begrijpen?

Sluit aan bij Josette Wolthuis en stel ook je eigen vragen. 

Vink in de Vierdaagsefeesten-app, dit programma aan als een van je favorieten.

Over de spreker

Josette Wolthuis is film- en televisiewetenschapper aan de Radboud universiteit en doceert visuele cultuur.  Als onderzoeker ligt haar interessegebied in esthetische aspecten van film en televisie, Nederlandse televisiegeschiedenis, modefilm, het oeuvre van David Lynch, genderstudies en korte animatiefilm.

Josette Wolthuis sprak eerder bij het Radboud Reflectsprogramma Friends voor altijd

Stadseiland Stek- Vierdaagsefeestenfestival 13 t/m 19 juli 2024

Een plek waar iedereen kan ont­dekken, ont­moeten en beleven. Bij Stadseiland Stek kunnen zow­el vol­wasse­nen als kinderen de druk­te van de stad ont­lopen in een omgev­ing vol muziek, the­ater en cultu­ur.

Elke dag heeft een andere cul­turele kleur die in de avond door­loopt in een muzikaal pro­gram­ma voor een uiteen­lopend pub­liek. Hier­bij wor­den vooral Nijmeegse con­cepten gepro­gram­meerd en biezen ze een fijne aanvulling op het programma in het centrum.

Waar is Stadseiland Stek?

Stadseiland Stek is een Vierdaagsfeestenfestival op Eiland Veur Lent. Veur Lent is het beste te bereiken per fiets of lopend via de spoorbrug van Nijmegen of de oude Waalbrug. Houd de Oosterhoutsedijk en het Ossenwaardpad aan bij de navigatie. 

Locatie op Google Maps.

Deelname

Inschrijven is niet nodig. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen. 

 

Meer Radboud Universiteit op de Vierdaagse 

Bekijk ook de andere programma's van de Radboud Universiteit tijdens de Vierdaagsefeesten: Kidsplein, Alumni-event en nog veel meer. 

Zo 14|07 Liefde voor mythische wezens | Religiewetenschapper Arjan Sterken 
Tovenaars, vampiers, weerwolven, sfinxen, elven en cyclopen. Is de een goed en de ander kwaad? Of zit dat niet zo zwart wit? En wat zeggen ze over de angsten en verlangens van de mensen die deze mythische wezens verzinnen door de jaren heen? 

Wo 17|07 Liefde voor voetbal | Cultuur- en mediadeskundige Arne van Lienden 
Waarom raakt voetbal zoveel mensen? Wat zegt dit over onze behoefte aan gemeenschap, spanning en heldenverering? En welke invloed hebben de voetbalmedia op onze kijk op maatschappelijke vragen? 

 

Blijf of de hoogte van onze programmering:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief