The Outrun. Helende kracht van de natuur| Film en gesprek
The Outrun. Helende kracht van de natuur| Film en gesprek

The Outrun. Over de helende kracht van de natuur

maandag 28 oktober 2024, 19:30 - 22:45
Film en gesprek | Radboud Reflects en LUX

Kan een natuurlijke omgeving helpen bij het overwinnen van verslavingen en mentale problemen? In The Outrun keert hoofdpersoon Rona na het  overwinnen van haar alcoholverslaving terug naar haar geboortegrond op de ruige Orkney eilanden in Schotland.  Daar herontdekt ze de dramatische landschappen van haar jeugd. Wat maakt dat de natuur zo krachtig is in het bevorderen van herstel en innerlijke rust? Kijk na een korte inleiding door een Radboudwetenschapper naar de nieuwe film The Outrun en sluit daarna aan bij het gesprek over de helende kracht van de natuur.   

Bekijk de trailer van The Outrun.

The Outrun 

The Outrun is gebaseerd op de gelijknamige roman van Amy Liptrot, waarin hoofdpersoon Rona het drukke Londen verlaat en terugkeert naar de afgelegen Orkney eilanden. Daar vindt ze rust te midden van de ruige natuurlijke omgeving waar ze opgroeide. Terwijl Rona verblijft op de Orkneys, begint ze haar kindertijd weer op te bouwen, waarbij herinneringen samenvloeien met recente uitdagende gebeurtenissen die haar op het pad naar herstel hebben gezet. Ze vindt niet alleen de schoonheid terug van de landschappen uit haar jeugd, maar ook een kans om haar leven in Londen, waar ze liefde vond en daarna verloor, te verwerken.  

Herstellend vermogen van de natuur

Hoe werkt de natuur helend? Wat maakt natuurlijke omgevingen zo effectief in het ondersteunen van persoonlijk herstel en welzijn? Hoe kunnen  deze inzichten bijdragen aan ons begrip van gezondheid en genezing? Sluit na de vertoning van de film aan bij het gesprek met een Radboudwetenschapper. Stel ook je eigen vragen. 

De voertaal van het gesprek is waarschijnlijk Nederlands. De film is in het Engels met Nederlandse ondertitels. 

Over de spreker

De spreker is binnenkort bekend. Hou de site in de gaten.  

Deelname

  • € 7,- Studenten, scholieren en Radboud Reflects-abonnees, medewerkers van de RU en het Radboudumc en Alumni Benefits Card-houders
  • € 11,- anderen

Betaling gaat via iDeal. Mocht dit een probleem zijn, laat het ons weten: info [at] reflects.ru.nl (info[at]reflects[dot]ru[dot]nl)

Kom je vaker naar de lezingen van Radboud Reflects? Dan is een Radboud Reflectsabonnement misschien interessant. 

Tickets

Dit is een programma van Radboud Reflects en LUX

Blijf of de hoogte:
Inschrijven nieuwsbrief 

 

Wanneer
maandag 28 oktober 2024, 19:30 - 22:45
Organisatie
Radboud Reflects