Digitale detox. Protest tegen de digitalisering | Talk en en improvisatietheater gesprek met (cognitie)filosoof Frank van Caspel
Digitale detox. Protest tegen de digitalisering | Talk en en improvisatietheater gesprek met (cognitie)filosoof Frank van Caspel

Digital Detox. Protest Against Big Tech | Radboud Sounds

***Doornroosje | Paarse Zaal | 20.55 - 21.25 uur***

Deze talk en improv theater zijn onderdeel van Radboud Sounds op vrijdag 14 juni 2024 @ Doornroosje

Zijn we niet al veel te afhankelijk van big tech en kunnen we zelf niet meer bepalen wat we wel of niet willen?

Wil jij ook wel eens een digitale detox? Je verzetten tegen de afhankelijkheid van techbedrijven en je verzetten tegen je telefoonverslaving? Maar kan dat in deze tijd nog wel? Zijn we niet al veel te afhankelijk van Big Tech en kunnen we zelf niet meer bepalen wat we wel of niet willen? Heeft een digitale boycot als protestvorm daadwerkelijk effect tegen de machtspositie van big tech bedrijven en de manier waarop zij onze autonomie en privacy beïnvloeden?

Kom luisteren naar cognitiefilosoof Frank van Caspel en filosoof Lotje Siffels en denk verder over verzet tegen de digitalisering. Improvisatieacteur Vera van Berlo illustreert wat een digitale detox met je zou kunnen doen. 

Over de sprekers


Frank van Caspel is cognitiefilosoof aan de Radboud Universiteit. Hij promoveerde op een onderzoek naar het probleem van 'mentale veroorzaking' en verdedigde daarbij de positie dat het zinvol is om te spreken van mentale oorzaken van ons handelen.

Lotje Siffels is filosoof aan de Radboud Universiteit. 

Vera van Berlo is medewerker bij de Radboud Honours Academy, wijkdocent en community builder en trainingsacteur. 
 

Radboud Sounds | Wetenschapsfestival over protest 

Dit programma is onderdeel van Radboud Sounds | Wetenschapsfestival over protest met livemuziek, talks, soundbites en meer op vrijdag 14 juni 2024, in Doornroosje, Nijmegen. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten vanuit verschillende disciplines hun licht schijnen op de wetenschap van protest. Doornroosje programmeert de live-acts. Stel je eigen programma samen en dompel je onder in de wetenschap en de muziek. Bekijk de aftermovie van Radboud Sounds 2023.  

Contactinformatie

Wil je meer weten over het programma van Radboud Sounds, of heb je andere vragen of opmerkingen? Mail dan naar info [at] reflects.ru.nl (info[at]reflects[dot]ru[dot]nl)

Organisatieonderdeel
Radboud Reflects
Thema
Filosofie, Media & Communicatie, Wetenschap