Artwork Rare Jongens

Rare Jongens de podcast. Wie was de Extinction Rebellion van de Romeinse tijd? | Radboud Sounds

***Doornroosje | Paarse Zaal | 22.35 - 23.05 uur***

Deze live podcast is onderdeel van Radboud Sounds op vrijdag 14 juni 2024 @ Doornroosje

Samen met Merijn Doggen gaat Olivier Hekster in op de vraag: wie was de Extinction Rebellion van de Romeinse tijd?

Wie was de Extinction Rebellion van de Romeinse tijd? Konden Romeinen wel protesteren? Hoe deden ze dat dan? En kwamen ze ermee weg? Kom luisteren naar de live-opname van een nieuwe aflevering van Rare Jongens de podcast en leer van historicus Olivier Hekster en presentator Merijn Doggen hoe Romeinse protesten in hun werk gingen en of ze ook vruchten afwierpen.

Rare Jongens

Hoe vaak denk jij aan de Romeinen? Bepaalde mensen doen dit blijkbaar dagelijks blijkt uit een recente meme. Maar waar dachten de Romeinen zelf aan? Voor de hand liggend zijn oorlog, ziektes en aquaducten. Maar ze dachten ook aan problemen waar wij in onze tijd mee te maken hebben bijvoorbeeld: boerenprotesten, de rol van vrouwen, het wel of niet open houden van grenzen.

Luister naar Rare Jongens de podcast op Spotify.

Bekijke de trailer van Rare Jongens de podcast.

Over de sprekers

Olivier Hekster is historicus en hoogleraar Romeinse geschiedenis aan de Radboud Universiteit

Merijn Doggen is hoofdredacteur van de Universiteit van Nederland

Radboud Sounds | Wetenschapsfestival over protest

Dit programma is onderdeel van Radboud Sounds | Wetenschapsfestival over protest met livemuziek, talks, soundbites en meer op vrijdag 14 juni 2024, in Doornroosje, Nijmegen. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten vanuit verschillende disciplines hun licht schijnen op de wetenschap van protest. Doornroosje programmeert de live-acts. Stel je eigen programma samen en dompel je onder in de wetenschap en de muziek. Bekijk de aftermovie van Radboud Sounds 2023.

Contactinformatie

Wil je meer weten over het programma van Radboud Sounds, of heb je andere vragen of opmerkingen? Mail dan naar info [at] reflects.ru.nl (info[at]reflects[dot]ru[dot]nl).

Organisatieonderdeel
Radboud Reflects