Sound Track of the Plastic Age op Radboud Sounds, 14 juni 2024

Resisting Plastic | Talk door milieukundige Ad Ragas en muziek van Soundtrack of the Plastic Age

***Doornroosje | Rode Zaal | 22.40 - 23.10 uur***

Deze talk en band zijn onderdeel van Radboud Sounds op vrijdag 14 juni 2024 @ Doornroosje

Onze plastic-consumptie moet drastisch omlaag. Maar hoe realistisch is een leven zonder plastic?

De voertaal is Engels.

Trailer van Soundtrack of the Plastic Age

Over de spreker en muzikanten

Ad Ragas is hoogleraar Humaan en Ecologische Risicobeoordeling aan de Radboud Universiteit. Zijn belangrijkste expertise ligt in het modelleren van humane en ecologische risico's van chemische stoffen, inclusief (micro)plastics.

Soundtrack of the Plastic Age – Maakt van plastic afval volwaardige muziekinstrumenten. Het doel is te bewijzen dat iets wat zijn functie lijkt te hebben verloren weer van waarde kan zijn. Oprichter en drummer Rogier de Nijs: "Ik gebruik muziek om de plastic crisis onder de aandacht te brengen en dat voelt voor mij als het meest krachtige middel dat ìk kan inzetten". Zie het als statement tegen de wegwerpcultuur en vóór een schonere wereld met mooie muziek!

Radboud Sounds | Wetenschapsfestival over protest

Dit programma is onderdeel van Radboud Sounds | Wetenschapsfestival over protest. Met livemuziek talks, soundbites en meer op vrijdag 14 juni 2024, in Doornroosje, Nijmegen. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten vanuit verschillende disciplines hun licht schijnen op de wetenschap van protest. Doornroosje programmeert de live-acts. Stel je eigen programma samen en dompel je onder in de wetenschap en de muziek. Bekijk de aftermovie van Radboud Sounds 2023.

Contactinformatie

Wil je meer weten over het programma van Radboud Sounds, of heb je andere vragen of opmerkingen? Mail dan naar info [at] reflects.ru.nl (info[at]reflects[dot]ru[dot]nl)

Organisatieonderdeel
Radboud Reflects