CC1 bij Chat GPT - Foto Ramon Tjan
CC1 bij Chat GPT - Foto Ramon Tjan

Over Radboud Reflects

Op de vijftiende verdieping van het Erasmusgebouw, ingebed in de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit, maakt een creatief en bevlogen team van twaalf parttime medewerkers ongeveer 150 programma’s per jaar. Duizenden deelnemers per jaar schuiven in de collegebanken of nemen plaats in theaterstoelen in het centrum van Nijmegen voor een avond uit met inhoud. Iedereen die niet fysiek kan aansluiten kan achteraf altijd nog de gratis video’s en podcasts bekijken of beluisteren.

Brug

Radboud Reflects is een brug tussen wetenschap en maatschappij. Bevlogen wetenschappers die hun kennis en inzichten delen krijgen een podium en komen samen met andere wetenschappers en het publiek zelf ook weer tot nieuwe inzichten.

Een interessante organisatie die allerlei cultuur-filosofische bijeenkomsten organiseert over werkelijk van álles en dat me helpt om dingen beter te begrijpen/doorgronden.

Inhoud bepalen  

‘Verrassende en interessante onderwerpen die elders minder belicht worden’

Samen met elkaar, met faculteiten, andere onderdelen van de Radboud Universiteit, culturele (Nijmeegse) festivals en organisaties, uitgeverijen en vele andere partijen, bepalen wij onze agenda. Is een thema urgent of belangrijk? Vraagt het om verdieping? Wat zijn de centrale vragen? We bespreken elk programmavoorstel kritisch en moeten daarnaast natuurlijk ook rekening houden met de ruimte in de agenda en andere praktische zaken. 

Midden in de maatschappij

Radboud Reflects staat midden in de maatschappij en zoekt waar mogelijk nieuwe wegen om de inhoud van de programma’s te verspreiden. Maar ook samen met Nijmeegse boekhandels, locaties, de horeca, technici, de media en vele anderen, maken wij onze programma’s. Ons netwerk is groot en reikt tot ver buiten Nijmegen. 

Geschiedenis

In 2001 werd het Soeterbeeck Programma opgericht als een fusie van het Katholiek Studiecentrum en de Thomas More Academie. De naam was een verwijzing naar het Studiecentrum Soeterbeeck in Ravenstein, een voormalig augustinessenklooster dat de Radboud Universiteit in 1997 aankocht om er een plek voor studieuze, verdiepende activiteiten in te richten.

In 2015 fuseerde het Soeterbeeck Programma met het Centrum voor Ethiek en sindsdien wordt de naam Radboud Reflects gebruikt. Inmiddels worden de meeste activiteiten van Radboud Reflects op de campus van de Radboud Universiteit en in het centrum van Nijmegen georganiseerd.

Radboud Reflects is onderdeel van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit. 

Radboudwetenschappers 

Wetenschappers van de Radboud Universiteit spelen in vrijwel alle programma's een rol. Op deze manier wordt de kennis van de Nijmeegse universiteit toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. Grote internationale denkers zijn regelmatig te gast. Radboud Reflects werkt ook samen met de media, die regelmatig belangstelling tonen voor de thema's die aan de orde komen.

Contact

Openingstijden secretariaat

Woensdag 26 juni en donderdag 27 juni 2024 zijn wij niet aanwezig.

Van maandag tot en met donderdag proberen wij je van 9.00 - 17.00 uur zo snel mogelijk per mail te antwoorden.

Mocht je ons telefonisch willen bereiken voor vragen over inschrijvingen of andere algemene vragen, dan kan dat van maandag tot en met donderdag tussen 10:00 en 12:00 uur.

Adres 

Erasmusgebouw Radboud Universiteit 
Erasmusplein 1, kamer 15.17
6525 HT Nijmegen

Postadres

Postbus 9103
6500 HD Nijmegen

Bankgegevens 

IBAN rekening: NL04INGB0000638596
t.n.v. SKU INZ RU RADBOUD REFLECTS 
BIC: INGBNL2A

(024) 361 55 55