Onze pastores

Wie zijn onze pastores, wat doen ze en waarvoor kun je bij hen terecht? Zij stellen zich graag aan je voor. 

Jos Geelen

Jos Geelen

Ik vergelijk de Studentenkerk weleens met een herberg. Een pleisterplaats waar je je rugzak even mag neerzetten, even tot rust kan komen en kracht kan putten. Hier bieden we je ruimte om vertrouwelijk en discreet je verhaal te vertellen en je vragen te stellen. De opdracht van een studentenpastor gaat echter een stapje verder dan alleen een luisterend oor bieden. We geven geestelijke begeleiding. Dit betekent dat we door regelmatig af te spreken samen kunnen zoeken naar antwoorden en zingeving en zo een dynamiek opbouwen, met name wat betreft je geestelijke en spirituele leven. 

In de Studentenkerk maken we geen onderscheid. Liever leren we van elkaar. Iedereen is hier welkom. Net als een herberg is de Studentenkerk een ontmoeting, van Kerk-zijn in de brede zin van het woord. Individueel wordt er voor mij gezorgd, maar ook als gemeenschapsmens.

Voor individuele gesprekken en/of specifiek katholiek gerelateerde vragen, ben ik bereikbaar op onderstaand mailadres. Op vrijdagen en zaterdagen ben ik afwezig.

  • Mail: joseph.geelen [at] ru.nl (joseph[dot]geelen[at]ru[dot]nl)
Marieke Fernhout

Marieke Fernhout

Waar kom je vandaan en waar ga je naartoe? Verhalen markeren de weg tussen deze twee vragen. Verhalen over wie en wat jou gevormd heeft, over wie en wat jou hoop en inspiratie geeft, over je twijfel en zoektochten, kortom: de verhalen die jou maken tot wie je bent en waarmee jij je werkelijkheid creëert. Als studentenpredikant zoek ik steeds naar die verhalen. Ik vind ze in de Bijbel, dat oude boek dat zo verrassend nieuw en jong kan zijn, ik vind ze in muziek, theater, film, literatuur, beeldende kunst en in mensen.

Je studententijd is bij uitstek een periode waarin je nieuwe verhalen maakt en als studentenpredikant ben ik daar heel benieuwd naar. Ik zie de Studentenkerk als een open plek in het soms ondoordringbare bos van alles wat er in ons leven en de wereld gebeurt. Het is een open plek waar je even op adem kunt komen om je verhalen te delen of om gewoon even samen te zijn.

Wees welkom om binnen te lopen en je verhaal te doen, de koffie en thee staan klaar. Wil je graag een persoonlijk gesprek? Dan kun je dat aangeven.

  • Mail: marieke.fernhout [at] ru.nl
Nicole Schubert

Nicole Schubert

Het leven is soms een uitdaging. Zo veel keuzes, zo veel gelegenheden, maar wat past ten diepste bij mij? En hoe verhoud ik me tot ervaringen waarvoor ik niet heb gekozen, tot gebeurtenissen die ongevraagd op mijn pad komen?

Je bent van harte welkom om dit soort vragen eens met een onafhankelijk iemand te verkennen. Ik heb een luisterend oor voor jouw verhaal en ga met jou op zoek naar levenskracht en richting op een manier die bij jou past. Deze gesprekken zijn gratis en ze zijn altijd vertrouwelijk.

Het boeit me hoe mensen in onze moderne tijd speuren naar zin en betekenis, binnen en buiten de wereld van de religies. Eigentijdse spiritualiteit draag ik een warm hart toe, zoals mensen die laten zien in hun inzet voor milieu of medemensen. Of wanneer ze een dierbaar iemand zijn verloren, hoe zij omgaan met gemis en blijvende verbondenheid en wat hen hierin ondersteunt.

Een persoonlijk gesprek kun je per mail aanvragen. Meestal ben ik op dinsdagen en vrijdagen in de Studentenkerk aanwezig en op donderdagen op de HAN. Je kunt me ook aanspreken bij of na het open meditatiemoment dat ik aanbied op donderdagen van 12:30 - 13u op de HAN campus in Nijmegen (Kapittelweg 35, E4.38).

Bist du eine deutschsprachige Student*in? Dann können wir das Begleitungsgespräch auch gerne auf Deutsch halten, das ist meine Muttersprache. English is also possible.

  • Mail: nicole.schubert [at] han.nl (nicole[dot]schubert[at]han[dot]nl)

Contact

024 361 91 88

Organisatieonderdeel