Studentenorganisaties, bestuur en medezeggenschap

De Radboud Universiteit vindt studentenorganisaties belangrijk. Hier vind je alle informatie over faciliteiten en (financiële) ondersteuning voor als je actief bent in een studentenorganisatie of vereniging, een medezeggenschapsorgaan of als je een nieuwe activiteit of een nieuw project wil starten.

 • Erkenning studentenorganisatie aanvragen

  Een erkende studentenorganisatie is een organisatie die is erkend door de Radboud Universiteit. Erkende studentenorganisaties kunnen onder andere gebruik maken van subsidies en financiële ondersteuningen. Ook kun je ruimtes reserveren.

 • Financiële ondersteuning medezeggenschap

  Als je in de medezeggenschap zit, krijg je financiële ondersteuning van de Radboud Universiteit. Dit krijg je omdat je mogelijk studievertraging oploopt, door je werk voor de medezeggenschap.

 • Financiële ondersteuning studentbestuur

  Als je bestuurswerk doet, krijg je financiële ondersteuning van de Radboud Universiteit. Dit krijg je omdat je mogelijk studievertraging oploopt door je werk voor de studentenorganisatie.

 • Handreiking sociale veiligheid voor studentbestuurders

  De handreiking sociale veiligheid voor studentbestuurders ondersteunt studentenorganisatie die met het thema sociale veiligheid aan de slag zijn of dit willen. 

 • Ruimtes voor studentenorganisaties

  Erkende studentenorganisaties kunnen gratis gebruik maken van ruimtes voor evenementen, kantoor en opslag. Op de pagina ‘Ruimtes voor studentenorganisaties’ kun je ruimtes, kantoor en opslag reserveren en aanvragen.

 • Studentenorganisatie of project starten

  Nijmegen kent veel studentenorganisaties. De Radboud Universiteit vindt dit belangrijk, omdat het de campus levendig houdt en studenten aan elkaar en met Nijmegen verbindt. Wil jij een studentenorganisatie of project starten? Lees hoe je dat doet.

 • Subsidie voor studentenorganisatie aanvragen

  Als studentenorganisatie kan je een subsidie aanvragen bij Student Life. Als je als organisatie lid zijn van CODC, NSSR of SOFv, dan moet dat bij de koepel.

 • Subsidie voor studentenproject aanvragen

  Er is een mogelijkheid om als student een subsidie aan te vragen voor een project. Dit kan bij het Radboud Studenten Fonds via een formulier.

 • Subsidie voor studentenwelzijn aanvragen

  De welzijnssubsidie kan je aanvragen voor een activiteit, evenement, initiatief of project dat als doel heeft het welzijn van studenten te bevorderen. Lees hier wat voor doelen hier onder vallen en hoe je de subsidie kan aanvragen.