Koios

Professionals en studenten die werken en onderzoek doen op het gebied van hoogbegaafdheid, weten welke mooie dingen kunnen voortkomen uit nieuwsgierige geesten. We kennen de kracht van samenwerking en het delen van perspectieven. Ons veld moet verbinden, delen en interacteren. Daarom brengen we het internationale denktankplatform Koios onder uw aandacht, een internationaal platform over hoogbegaafdheid.

Waarom Koios

Koios laat mensen met verschillende perspectieven elkaar ontmoeten, waardoor vruchtbare discussies, samenwerkingen en nieuwe inzichten ontstaan. Het doel van Koios is het bevorderen van een internationale online gemeenschap van studenten, professionals in onderzoek en praktijk, en organisaties die samenwerken op het gebied van hoogbegaafdheid. Koios is een kans voor professionals in onderzoek en praktijk om enthousiaste studenten op het gebied van hoogbegaafdheid te betrekken bij projecten waar zij aan werken. Deelnemende studenten kunnen een zinvolle bijdrage leveren aan deze projecten, hun kennis en vaardigheden ontwikkelen en hun netwerk uitbreiden.

Om vruchtbare samenwerkingen tussen professionals en studenten te bevorderen, biedt Koios professionals de mogelijkheid om projecten waar ze op dat moment aan werken te plaatsen, waar studenten vervolgens op kunnen solliciteren. Voorbeelden van projecten waar je aan kunt denken zijn het uitvoeren van onderzoekstaken, het analyseren van gegevens (als onderdeel van een scriptie/stage), het samenvatten en synthetiseren van literatuur en het assisteren bij het lesgeven/begeleiden van hoogbegaafde studenten. Maar elke andere mogelijke manier van samenwerking kan de basis vormen voor een project op Koios!

Hoe meld ik me aan?

Als je mee wilt werken aan het creëren van een bloeiende online community, moedigen we je aan om je aan te melden bij Koios en je project te posten.

Professionals in onderzoek en praktijk en studenten kunnen zich via deze link aanmelden door deze stappen te volgen:

  1. Vul de vereiste informatie in en selecteer de rol van 'professional' of 'student'.
  2. Stel jezelf kort voor en leg uit waarom je lid wilt worden van Koios onder het kopje 'Introductie'.

Zodra het Koios team je accountaanvraag heeft goedgekeurd, krijg je toegang tot Koios. Meer informatie over Koios is te vinden op de website.

 

Contact us

Neem gerust contact met ons op als je aanvullende vragen hebt. Stuur ons een e-mail als je algemene vragen hebt over het platform en inhoud. Voor technische problemen kunt u een e-mail sturen naar koios.technical.support [at] ru.nl (koios[dot]technical[dot]support[at]ru[dot]nl).