Stageinformatie studenten Tweejarige Educatieve Master

De Tweejarige Educatieve Master duurt twee jaar en wordt aangeboden door een samenwerking van verschillende faculteiten met de docentenacademie. De Tweejarige Educatieve Master duurt twee jaar en wordt aangeboden door een samenwerking van verschillende faculteiten met de docentenacademie. Hier vind je de stageinformatie voor de Tweejarige Educatieve Master

Begeleide stage 1

Begeleide stage 1 vindt plaats in het eerste semester van het eerste jaar van de Tweejarige Educatieve Master. Je loopt dan de gehele dinsdag en op donderdagochtend stage. Begeleide stage 1 is vooral oriënterend. Tijdens de eerste periode zal je dan ook met name je begeleider observeren. In de tweede periode ondersteun je je begeleider bij de begeleiding van leerlingen, het bedenken van onderwijsleeractiviteiten en het uitvoeren hiervan.

Beide periodes worden afgesloten met een evaluatiegesprek tussen jou en je begeleiders. Daarnaast zal je ook een zelf reflexieve presentatie houden waarna de stage met een punt wordt beoordeeld.

Begeleide stage 2

Begeleide stage 2 vindt plaats in het tweede semester van het eerste jaar van de Tweejarige Educatieve Master. Je loopt dan de gehele dinsdag en op donderdagochtend stage. In periode 3 wordt de stap gezet van losse lessen naar lessen in samenhang en variërende lessen. Periode 4 focust op het leren van verschillen tussen leerlingen en die als basis te gebruiken voor lesvoorbereiding en uitvoer. Verder ga je aan de slag met klassenmanagement.

Beide periodes worden afgesloten met een evaluatiegesprek tussen jou en je begeleiders in de school. Daarnaast word je door je begeleiders beoordeeld. Dit wordt meegenomen bij onze eindbeoordeling.

Zelfstandige stage 1

Zelfstandige stage 1 vindt plaats in het eerste semester van het tweede jaar van de Tweejarige Educatieve Master. Je zal dan op dinsdag en donderdag stagelopen. Zelfstandige stage 1 staat in het teken van het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van samenhangende onderwijsleeractiviteiten en jouw professionele ontwikkeling. Je zelfstandigheid voor de klas wordt in de eerste periode opgebouwd.

Beide periodes worden afgesloten met een evaluatiegesprek tussen jou en je begeleiders. Daarnaast beoordeelt je begeleider jouw ontwikkeling tijdens de stage. Dit wordt meegenomen in onze evaluatie aan het eind van zelfstandige stage 1. Daarnaast zal je ook een zelf reflexieve presentatie houden waarna de stage met een punt wordt beoordeeld.

Zelfstandige stage 2

Zelfstandige stage 2 vindt plaats in het tweede semester van het tweede jaar van de Tweejarige Educatieve Master. Je zal op dinsdag en donderdag stagelopen. Tijdens deze laatste stage ligt de nadruk op onderzoek en op het ontwikkelen van ‘teacher leadership’.

De stage wordt afgesloten met een evaluatiegesprek tussen jou en je begeleiders in de school. Daarnaast beoordeelt je begeleider jouw ontwikkeling tijdens de stage. Dit wordt meegenomen in onze eindbeoordeling.

Belangrijke documenten

Klik hier voor de stagewijzers