Student Bente over haar persoonlijke ontwikkeling tijdens Maatschappelijke Diensttijd

Foto  van Bente deelneemster MDT-project.
Er is een stukje onzekerheid weggenomen over mijn volgende stap. Ik wist zelf niet goed waar ik moest beginnen, de begeleiding was heel fijn.
Naam
Bente Bruurs

Bente nam deel aan het MDT-ontwikkeltraject. MDT is de afkorting van Maatschappelijke Diensttijd. Deze projecten dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Met de focus op talentontwikkeling, betekenisvolle ontmoetingen en iets doen voor de samenleving.

Hoe ben je bij MDT terecht gekomen?

Tijdens de pauze van een college hoorde ik over een persoonlijk ontwikkeltraject dat ik kon volgen als opdracht in mijn portfolio. Het traject bestond uit 10 lessen waarin je meer te weten zou komen over wat je na je studie kunt en wilt doen. Ik had eigenlijk nog niet echt een idee van wat ik na mijn studie wilde gaan doen maar wilde er wel bewuster over nadenken, dus ik besloot me aan te melden. Ik vond het een fijn idee om begeleid te worden in het vinden van een match tussen wat ik graag doe en waar ik goed in ben, en de overlap hiervan met mijn studie wiskunde. 

Wat leerde je tijdens dit traject? 

De eerste lessen gingen vooral over het beter leren kennen van jezelf. Ik leerde bijvoorbeeld over de verschillende manieren waarop mensen keuzes maken en over de dingen die je kunnen motiveren. Ik vond dit echt inspirerend en leerzaam en ben veel over mezelf te weten gekomen. Vaak weet je ongeveer wel hoe je op dingen zou reageren of wat je belangrijke eigenschappen zijn, maar nu werd ik uitgedaagd om er echt over na te denken. Ik merkte dat ik dingen ineens in een ander perspectief zag en ik heb het idee dat ik mezelf nu daadwerkelijk beter heb leren kennen.

We kregen ook lessen die juist gingen over wat je na je studie wilt gaan doen. Tijdens deze lessen heb ik geleerd dat er veel meer mogelijk is na mijn studie dan ik dacht. Ik dacht eigenlijk dat de opties na mijn studie wiskunde best afgebakend zouden zijn, maar ik heb inmiddels echt het gevoel dat er veel meer mogelijk is. Dat geeft me rust en zelfvertrouwen. Bovendien helpt het ook bij mijn studiemotivatie, omdat ik nu zin heb om naar de volgende stap toe te werken.

Heb je nu een beter beeld wat je na je studie wil doen?

Ik heb nog niet precies wat ik wil doen, maar ik realiseer me nu wél dat er veel meer mogelijk is dan ik eerst dacht. Er is dankzij dit programma een stukje onzekerheid weggenomen. Ik weet inmiddels dat het wel goed komt, en dat is een fijn gevoel!