Studenten studeren aan een picknicktafel

Informatie voor studenten

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een goed verloop van je studie aan de Radboud Universiteit. Zo weet je waar je terecht kunt met je vragen en welke begeleiding er is voor studenten.

Studentbegeleiding

We bieden jou graag de juiste begeleiding. Bekijk welke begeleiders er zijn en hoe we je kunnen ondersteunen bij studievertraging, flexibel studeren, mentaal welzijn, handicap, financiën en meer.

Vind jouw begeleiding

Onderwijs volgen

Je vindt hier meer informatie over je studievoortgang, inschrijven voor vakken en tentamens, het studieprogramma, je rooster en boeken bestellen.

Lees meer

In- en uitschrijven opleiding

Je vindt hier meer informatie over collegegeld, studiefinanciering, toelatingsverklaring en hoe je je uitschrijft voor een opleiding.

Lees meer

ICT

Je vindt hier meer informatie over je wachtwoord, e-mail en agenda, wifi en (veilig) off-campus werken.

Lees meer

Campusvoorzieningen

Introductiemarkt introductie 2021

Studentenleven

Meer over studentenorganisaties, op kamers en ondersteuning voor bestuur en medezeggenschap.

Ontdek het studentenleven
Twee studenten met koffers voor het station in Nijmegen

Naar het buitenland

Meer over het kiezen van een universiteit, beurzen, studiepunten en veilig reizen.

Ga naar het buitenland
Werknemer van de Radboud Universiteit

Voorbereiden op een baan

Meer over workshops en trainingen, vacatures, stages en werken naast je studie.

Aan het werk

Nieuws

Je tekst door Google Translate halen – datalek of niet?

Veel studenten en medewerkers op de campus maken regelmatig gebruik van gratis vertaalmachines, zoals Google Translate of DeepL. Maar als je je tekst met deze gratis tools vertaalt, is er dan geen sprake van een datalek?

Tom Elfring

Tom Elfring stopt als decaan van de Faculteit der Managementwetenschappen

Met ingang van 1 maart 2023 stopt Tom Elfring als decaan van de Faculteit der Managementwetenschappen. Vanwege persoonlijke omstandigheden wil hij in het laatste jaar voor zijn emeritaat minder werken. Tom Elfring blijft verbonden aan de faculteit en...

ChatGPT in het onderwijs

ChatGPT: wat betekent dit voor jou als student?

ChatGPT is een kunstmatige intelligentie, die snelle antwoorden op uiteenlopende soorten vragen biedt. De impact van deze tool op het onderwijs en onderzoek heeft daarom onze aandacht. Lees hier wat ChatGPT betekent voor jou als student.

Evenementen

Gastcollege Studieschuld

Hoe zit het met het ‘beruchte’ rentepercentage en de huidige regels voor het lenen bij DUO? Hoe ga je om met aflossen van je studieschuld? Wat is de impact van lenen op lange termijn op bijvoorbeeld je hypotheek? En hoe verstandig is het om te lenen...

EndNote

EndNote kickstart (NL/EN)

Instructie over het gebruik van EndNote 20 voor Windows. Je gaat zelf aan de slag met EndNote. Na deze workshop kun je: de gewenste citeerstijl instellen, referenties toevoegen aan je bibliotheek, pdf’s toevoegen aan je bibliotheek, zoeken in je...

Koor aan het zingen

Het NSKAD zingt het Requiem van Duruflé

Op zaterdag 11 februari zal het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock het Requiem van Duruflé uitvoeren. Het studentenkoor staat onder leiding van Leenke de Lege en wordt bijgestaan door organist Jan Pieter Lanooy en solist Alexandre Dandelot...