Zoek in de site...

Deeltijd / Extraneus

Deeltijd
Een deeltijdinschrijving is alleen mogelijk wanneer de opleiding in deeltijd aangeboden wordt. Bij de RU Nijmegen zijn de in deeltijd aangeboden bachelor/master-opleidingen: Rechtsgeleerdheid, Notarieel Recht en Religiestudies, de postdoctorale lerarenopleiding en de masters Pastorale Studies en Interreligieuze Spiritualiteitstudies. Overstappen gedurende het jaar van deeltijd naar voltijd is mogelijk.

Extraneus
De extraneus wordt ook wel examenstudent genoemd: men heeft alleen recht op het afleggen van examens en tentamens binnen de ingeschreven opleiding en toegang tot bibliotheken, laboratoria e.d. en men heeft geen recht op onderwijs of begeleiding. Bij een eerdere uitschrijving, bijvoorbeeld bij afstuderen, is er geen recht op restitutie. Voor inschrijving als extraneus betaal je examengeld. Dit is via een eenmalige incasso of overboeking te betalen.

Inschrijving als extraneus is alleen mogelijk als de opleiding hiervoor toestemming verleent middels een verklaring  Deze verklaring kun je zelf uitprinten of ophalen bij de Centrale Studentenbalie. De verklaring moet volledig ingevuld en ondertekend worden door de examencommissie. Daarna stuur je deze op naar de Centrale Studentenbalie met de inschrijfformulieren.

De tarieven vind je op www.ru.nl/collegegeld.