Zoek in de site...

Inschrijven master na bachelor

Heb je je WO bachelor aan een andere instelling gehaald dan de Radboud Universiteit dan is er een andere wijze van inschrijven.

Heb je je bachelor diploma nog niet, maar wil je wel vast beginnen aan vakken van de masteropleiding?

Het is vaak (maar niet altijd) mogelijk om bepaalde vakken uit de master fase te volgen als je nog bezig bent met de laatste vakken van je bachelor. Vraag dit na bij studieadviseur van je opleiding.

Je hebt je bachelor diploma al in bezit en wil beginnen aan de aansluitende doorstroommaster?

Je kan direct een inschrijfverzoek voor de master op Studielink doen. Als je je bijbehorende bachelor diploma aan de Radboud Universiteit hebt gehaald, hoef je verder niets te doen. Op het moment dat de opleiding aan de Centrale Studentenadministratie doorgeeft dat je de bachelor behaald hebt, gaat de inschrijving voor de master per de eerstvolgende maand volgend op de afstudeerdatum in.

Wil je een premaster doen voor een uiteindelijke master?

Doe in Studielink een inschrijfverzoek voor de premaster. Als je de premaster aan het afronden bent kun je op Studielink een inschrijfverzoek plaatsen voor de master. Voor een inschrijving als premasterstudent betaal je een vergoeding en geen collegegeld.

Inschrijven voor bachelor of master in juli of augustus?

Bijna of net klaar met je bachelor? Wil je beginnen aan je master? Voor welke fase moet je je inschrijven in Studielink? Plaats een nieuw inschrijvingsverzoek voor je master en doe een herinschrijvingsverzoek voor de bachelor. Studielink ziet beide inschrijvingen als aparte studies. Zodra je bachelordiploma door je opleiding in het systeem is gezet, word je van de bachelor naar master omgezet. Je hoeft voor beide inschrijvingen maar één keer de betaling te regelen.