Een bankrekening openen bij ABN Amro

De Radboud Universiteit heeft afspraken gemaakt voor internationale studenten om gratis een bankrekening met betaalpas te openen bij ABN AMRO. Je kunt een bankrekening openen vanaf het moment dat je in Nederland bent aangekomen.

Wat heb je nodig om klant te worden?

 • Verblijf langer dan 4 maanden in Nederland: voor het openen van een rekening is het verplicht dat je langer dan 4 maanden in Nederland studeert. 
 • Een BSN-nummer: dit is je Nederlandse burgerservicenummer. Dit nummer krijg je als je jezelf inschrijft bij de gemeente. Je kunt je bankrekening openen zodra je in Nederland aankomt, ook als je je BSN-nummer nog niet hebt. Je kunt je BSN-nummer later opgeven, nadat je jezelf hebt geregistreerd bij de gemeente, maar wel binnen 120 dagen na registratie bij ABN AMRO.
 • Geldig identiteitsbewijs: je kunt je inschrijven via de app met een van onderstaande identiteitsbewijzen. Heb je geen van deze identiteitsbewijzen, maak dan een afspraak bij ABN AMRO door te bellen naar 088 226 26 35.
  • Nederlands identiteitsbewijs (zoals een identiteitskaart, rijbewijs of paspoort)
  • Verblijfsvergunning (type I, II, III, IV, V of EU/EER)
  • Internationaal paspoort (met uitzondering van paspoorten uit de VS)
  • Europese identiteitskaart (uitgezonderd Frankrijk, Letland, Portugal, Noorwegen, Griekenland, Zwitserland, Denemarken
   en IJsland)
    
 • Voor studenten van buiten de EU/EER: je hebt een bewijs nodig dat je in Nederland studeert. Na aankomst krijg je het benodigde bewijs bij je registratie.

Meer informatie en voorwaarden

 

Als je jonger bent dan 18 jaar, moet je een afspraak maken bij ABN AMRO en moet een ouder of voogd met je meegaan. Je kunt een afspraak maken bij een van de kantoren van ABN AMRO via 088 226 26 35. De aanvraag via een kantoor van ABN AMRO kan langer duren dan de aanvraag via de app of website.

Als je ouder bent dan 30 jaar, is het niet mogelijk om een studentenrekening te openen. Je kunt wel een gewone betaalrekening openen via de app of website.

 

Hoe open ik een rekening?

Als je hebt voldaan aan de hierboven genoemde voorwaarden om een rekening te openen, kun je zelf een bankrekening openen met de ABN AMRO app. Download de ABN AMRO app in de App Store of Google Play Store en volg de stappen in het document hieronder.