Studenten die een foto nemen voor het centraal station in Nijmegen
Studenten die een foto nemen voor het centraal station in Nijmegen

Visum en verblijfsvergunning

Afhankelijk van je nationaliteit en de duur van je verblijf heb je een inreisvisum en/of een verblijfsvergunning nodig om in Nederland te kunnen studeren. Ontdek welk visum je nodig hebt en hoe de aanvraagprocedure werkt.

De IND

Afhankelijk van je nationaliteit en de duur van je verblijf kun je een inreisvisum en/of een verblijfsvergunning nodig hebben om in Nederland te kunnen studeren. Als je een visum en/of een verblijfsvergunning nodig hebt, dient de Radboud Universiteit de aanvraag namens jou in bij de IND (de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst), zodat je zelf geen contact hoeft op te nemen met de IND. 

Pas op voor telefonische oplichting

Tijdens de visumprocedure en aan het begin van het collegejaar zijn er vaak pogingen om (internationale) studenten telefonisch op te lichten. De oplichter doet zich bijvoorbeeld voor als iemand van de overheid, justitie of een bank. Ze beschikken al over een aantal van je persoonlijke gegevens en komen geloofwaardig over. Je blijkt een boete te hebben of ze willen je juist ‘helpen’ om je geld veilig te stellen. 

Besef dat een overheidsinstantie, bank, etc. je nooit telefonisch benadert. Wees alert en maak nooit zomaar geld over, deel geen persoonsgegevens en download geen software op je apparaten op verzoek!

Bij twijfel: hang op!

Ben je opgelicht?

Bel direct je bank en meld het bij de politie. Je kunt altijd contact opnemen met Student Admissions als je vragen of twijfels hebt.

Contact

Student Admissions kan je helpen met je visumaanvraag. Als je vragen hebt over de procedure, neem dan contact op met het visumteam van Student Admissions.

+31 24 361 23 45

Organisatieonderdeel