Je visum na je studie

Nadat je je studie in Nederland hebt afgerond, moet je Nederland verlaten of een oriëntatie/zoekjaar aanvragen. Beide opties hebben gevolgen voor wat je met je visum moet doen.

Nederland verlaten

Als je Nederland na je afstuderen verlaat, moet je je uitschrijven bij de gemeente waar je woont. Als je via de Radboud Universiteit een verblijfsvergunning voor je studie hebt verkregen, meldt Student Admissions je vertrek bij de IND. Je bent verplicht je verblijfsvergunning in te leveren. Maak hiervoor een afspraak bij een van de frontoffices van de IND of stuur de verblijfsvergunning naar:

IND Bureau Documenten
Postbus 49
9560 AA Ter Apel
Nederland

Maak het document ongeldig voordat je het opstuurt. Dit kun je doen door een knip in het document te maken of het te perforeren. Knip het document niet doormidden.

Let op: maak voordat je je verblijfsdocument terugstuurt een kopie van zowel de voorkant als de achterkant van de kaart voor eventuele latere inzage.

Meer informatie over het verlaten van Nederland

Oriëntatie-/zoekjaar

Met een verblijfsvergunning voor een oriëntatiejaar kun je na je afstuderen werk zoeken in Nederland. Dit visum moet je zelf aanvragen. Hier vind je meer informatie over je mogelijkheden om na je studie in Nederland te blijven studeren, of de mogelijkheden om na je studie in Nederland te werken.

Vraag een verblijfsvergunning aan

Contact

Student Admissions kan je helpen bij de aanvraagprocedure en bij praktische zaken rondom je verblijf in Nederland. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op.

+31 24 361 23 45