Kosten rondom je visumaanvraag

Tijdens je visumaanvraag moet je immigratiekosten en verzekeringskosten betalen. Bovendien moet je als onderdeel van de visumaanvraag je financiële middelen voor levensonderhoud aantonen. 

Immigratiekosten (IND-tarief)

Student Admissions brengt geen kosten in rekening voor de hulp bij het aanvragen van je visum. Wel brengt de IND behandelingskosten in rekening. De aanvraag van de verblijfsvergunning kost 228 euro*. Dit worden de immigratiekosten genoemd. Je betaalt deze immigratiekosten aan Student Admissions en wij maken het over aan de IND (de Immigratie- en Naturalisatiedienst).

Let op: zodra wij je aanvraag naar de IND hebben gestuurd, is het niet mogelijk om geld terug te krijgen als je besluit je aanvraag te annuleren.

Sommige beurzen en subsidies dekken de immigratiekosten. Ook staatsburgers uit Israël en San Marino hoeven door een speciale overeenkomst tussen de regeringen geen immigratiekosten te betalen. Als een van deze situaties voor jou geldt, hoef je de immigratiekosten niet zelf te betalen.

Verzekeringskosten

Bij de visumaanvraag wordt de Radboud Universiteit mede-verantwoordelijk voor de aanvraag en daarom is het belangrijk dat je voldoende verzekerd bent. Daarom is het verplicht om de Aon Compleet+ verzekering te hebben als je via de Radboud Universiteit een visum krijgt. De verzekeringskosten bedragen 58 euro* per maand. Tijdens je visumaanvraag betaal je dit bedrag vermenigvuldigd met het aantal maanden dat je in Nederland verwacht te studeren (met een maximum van twaalf maanden). Student Admissions verzorgt je verzekering voor één jaar. Het is mogelijk deze verzekering te verlengen voor studenten die langer dan een jaar gaan studeren. Meer informatie vind je hier.

Tuberculosetest (tbc-test)

Als je bij aankomst een tbc-test moet laten doen, word je hierover geïnformeerd tijdens de visumaanvraagprocedure. Tijdens de procedure moet je een formulier ondertekenen en 55 euro* betalen. Deze vergoeding maakt deel uit van de visumaanvraagprocedure en wordt tegelijk met de immigratie- en verzekeringskosten gevraagd.

Levensonderhoud

Voor elke maand verblijf in Nederland heb je minstens 1220 euro* nodig. Je kosten van levensonderhoud zijn dus afhankelijk van de duur van je verblijf in Nederland. In de  onderstaande tabel zie je hoeveel financiële middelen je namens de IND moet aantonen.

Omdat financiële verklaringen op het moment van indienen van de visumaanvraag bij de IND niet ouder mogen zijn dan drie maanden, adviseert Student Admissions je niet te vroeg te beginnen met het verzamelen van deze documenten. Meer gedetailleerde informatie ontvang je per e-mail nadat Student Admissions je visumprocedure in Osiris heeft opgestart.

 

Semester

Totaalbedrag voor levensonderhoud*

Uitwisselingsstudent

Herfstsemester
(1 september - 31 januari)
€ 6.100
 Voorjaarssemester
(1 februari - 15 juli)
€ 6.710
 Volledig academisch jaar
(1 september - 15 juli)
€ 12.810

Bachelorstudent

Volledig academisch jaar
(1 september - 31 augustus)
€ 14.640

Masterstudent

Volledig academisch jaar
(1 september - 31 augustus)
€ 14.640

* Genoemde bedragen zijn onder voorbehoud

Contact

Student Admissions kan je helpen bij de aanvraagprocedure. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op.

+31 24 361 23 45