Medical services
Medical services

Zorg en verzekeringen

Als internationale student is het belangrijk dat je medisch gedekt bent wanneer je in Nederland komt studeren. Lees meer over het Nederlandse zorgstelsel, de verschillende soorten verzekeringen die je kunt overwegen en hoe je moet handelen in geval van een medisch noodgeval.

Biomedical Sciences

Welke verzekering heb ik nodig?

In Nederland is het wettelijk verplicht om een zorgverzekering te hebben. Een goede aansprakelijkheids- en reisverzekering wordt sterk aanbevolen. Wij leggen de verschillende soorten verplichte en optionele verzekeringen voor je uit. Via ons handige formulier zoek je uit welke verzekering bij jouw situatie past.

Lees meer

Gezondheidszorg in Nederland

Het Nederlandse zorgsysteem kan verschillen van jouw systeem thuis. Daarom raden wij je aan om je voor aankomst in Nederland te informeren over het Nederlandse zorgstelsel. Hier schetsen we de basisprincipes rond inschrijving bij een huisarts, tandarts en ziekenhuisbezoek.

Meer over de Nederlandse gezondheidszorg

cak logo

Heb je een brief van het CAK ontvangen?

Internationale studenten kunnen ten onrechte een brief van het CAK ontvangen waarin staat dat zij niet onder het Nederlandse zorgstelsel vallen en riskeren een boete van maximaal 400 euro. Lees hoe je dit kunt voorkomen.

Lees meer

Contact informatie

Studenten die vragen hebben over medische zorg en gezondheidsdiensten kunnen contact opnemen met Student Admissions via:

+31 24 361 23 45

Organisatieonderdeel