Brief van het CAK

Als je in Nijmegen aankomt, kun je een brief van het CAK ontvangen waarin staat dat je niet onder de Nederlandse zorgverzekering valt en dat je een publieke zorgverzekering moet afsluiten. Ook studenten met een Europese zorgverzekeringskaart kunnen deze brief ontvangen. Ook als je goed verzekerd bent, moet je actie ondernemen. Het CAK heeft namelijk geen andere manier om te controleren of je al goed verzekerd bent. Als je niet binnen drie maanden op deze brief reageert, riskeer je een boete. Ontvang je een brief van het CAK of CJIB, onderneem dan direct actie!

cak logo

Om een boete te voorkomen moet je een formulier invullen, uitprinten en opsturen naar het CAK. Daarom is het belangrijk om contact op te nemen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor een beoordeling van jouw verzekeringspositie op grond van de Wlz-regeling (De Wet langdurige zorg). Zij kunnen vaststellen of deze situatie op jou van toepassing is. Wij adviseren je om snel te handelen en zo een boete te voorkomen.

Ga naar de SVB website

Als je een brief van het CAK hebt ontvangen over je verzekeringsplicht moet je binnen 3 maanden actie ondernemen. Anders krijg je een boete van ongeveer 400 euro. Zelfs wanneer je de brief van het CAK ten onrechte hebt ontvangen.

Heb je een brief van het CAK ontvangen en heb je geen actie ondernomen, dan ontvang je aanhoudende brieven van het CJIB (het Centraal Justitieel Incassobureau). Vul in dat geval het Wlz-formulier in zoals hierboven beschreven en neem contact op met Student Admissions - Visa team (visa [at] io.ru.nl (visa[at]io[dot]ru[dot]nl)) zodat wij je kunnen helpen.

Meer informatie via Studyinnl.org