Wil jij een bijdrage leveren aan de toekomst van de universiteit? Dat kan door jezelf kandidaat te stellen voor de medezeggenschap van de Radboud Universiteit.
Wanneer?
De verkiezingen voor de Universitaire Studentenraad (USR) en Facultaire Studentenraad (FSR) vinden jaarlijks plaats in mei of juni. De verkiezingen voor de Opleidingscommissies (OLC) vinden jaarlijks voor het grootste deel plaats in mei of juni, en voor het overige deel in september.
Planning verkiezingen mei 2025
- 3 t/m 16 maart: kiesregistercheck. Je kunt dit controleren en eventuele fouten in je registratie doorgeven
- 22 april t/m 2 mei: kandidaatstellingen
- 20 t/m 26 mei: verkiezingen
- 28 mei 16.00 uur: uitslag in het Cultuurcafé
Hou de website van de studentmedezeggenschap, de studentennieuwsbrief en ons Instagramkanaal in de gaten voor meer informatie over toekomstige verkiezingen.
Hoe?
Je kan jezelf op het moment dat er verkiezingen plaatsvinden eenvoudig online kandidaat stellen via onderstaande knop. Op het digitale formulier vul je je gegevens in (naam en studentnummer), het medezeggenschapsorgaan waarvoor je je kandidaat stelt, en de lijstgegevens.
Belangrijk
- Jezelf verkiesbaar stellen kan volledig digitaal. Je hoeft jouw aanmeldingsformulier dus niet meer fysiek in te leveren.
- Iedere kandidaat moet zichzelf aanmelden. Het is niet meer mogelijk een ander aan te melden.
- Je hoeft geen ondersteuningshandtekeningen meer te verzamelen.
Lijstenstelsel
Op de Radboud Universiteit werken we met een lijstenstelsel. Je kan individueel op een lijst staan of gezamenlijk met andere kandidaten (bijvoorbeeld omdat jullie dezelfde ideeën hebben). De lijst vul je in op het moment dat je jezelf online kandidaat stelt. Je levert dus geen los bestand in.
Een lijst heeft een aantal eisen:
- Een lijst moet een naam hebben. Als je samen met andere kandidaten op een lijst staat, moeten jullie dezelfde lijstnaam op het formulier invullen.
- Een lijst bevat minimaal 1 en maximaal 15 kandidaten.
- De kandidaten staan op een lijst in een bepaalde volgorde. Elke kandidaat heeft een eigen lijstpositie, aangegeven door een nummer. Deze volgorde is van belang en kan invloed hebben op de zetelverdeling. Op het formulier moet je je positie op de lijst doorgeven.