Universitaire Studentenraad

Wie zijn wij?

Alleen studenten weten wat studenten echt willen. Daarom komt de USR op voor de belangen van alle studenten aan de Radboud Universiteit. We komen iedere maand samen met de Ondernemingsraad (OR) en het college van bestuur (cvb) tijdens de maandelijkse Universitaire Gezamenlijke Vergadering (UGV). De USR heeft instemmings- en adviesrecht.

Mogelijke thema's: onderwijskwaliteit, begroting, studentenwelzijn, sociale veiligheid, diversiteit en inclusie en duurzaamheid
Gesprekspartner: Ondernemingsraad en College van Bestuur.
Duur: 1 jaar
Verkiezingsperiode: mei/juni

Wie zijn onze leden?

Een groepsfoto van de Universitaire Studentenraad van 2023-24. Ze zitten voor het Berchmanianum op de witte letters die samen Radboud Universiteit.

Waar heb je recht op als USR-lid?

  • Als je een medezeggenschapsfunctie hebt en een bestuursbeurs van zes maanden of meer ontvangt kan je gebruikmaken van flexibel studeren.
  • Omdat je mogelijk studievertraging oploopt door je werk voor de medezeggenschap kan je financiële ondersteuning krijgen.

Commissies

Vanuit de UGV bestaan er drie commissies die verband houden met de portefeuilles van de leden van het cvb:

  • Strategie, ICT en Impact
  • Onderwijs, Onderzoek en Studenten
  • Financiën, Personeel en Vastgoed

Tijdens de commissievergaderingen worden stukken voor de UGV voorbesproken en kunnen vragen worden gesteld aan het aanwezige lid van het cvb. Het staat ieder USR-lid vrij naar de commissievergaderingen te gaan. Er is geen vaste indeling per lid.

Columns

Iedere maand schrijven leden van de USR een column. Hierin vertellen ze waar ze de afgelopen maand mee bezig zijn geweest en wat er de komende tijd op de planning staat.

Lees de columns

Contactinformatie

Heb je algemene vragen of suggesties? Stuur ons dan een berichtje via onderstaande gegevens of kom langs bij ons langs in TvA 1.034. Voor officiële verzoeken kan je een mail sturen naar presidium-usr [at] ru.nl.

024-3610033

Organisatieonderdeel