Bestemmingen

Waar kun je naartoe?

Wil je studeren of stage lopen in het buitenland maar weet je (nog) niet waar je heen wilt? Hier vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Internationale partners Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit heeft verschillende overeenkomsten met universiteiten binnen en buiten de EU. 

Buiten de EU hebben we 3 verschillende soorten partnerovereenkomsten:

  • Partneruniversiteiten met een Radboudbrede overeenkomst
    Aan deze instellingen kunnen alle studenten van de Radboud Universiteit (die hiervoor geselecteerd zijn) studeren voor een uitwisselingsperiode.
  • Partneruniversiteiten met een Joint Faculty Agreements
    Aan deze universiteiten kunnen slechts studenten studeren van die faculteiten die in de overeenkomst vermeld staan.
  • Partneruniversiteiten met een facultaire overeenkomst
    Dit zijn overeenkomsten waarop slechts de studenten van die ene faculteit waarmee de overeenkomst is afgesloten kunnen studeren.

Klik hier voor een lijst van bovengenoemde universiteiten

Binnen de EU hebben we verschillende Erasmuspartners. Kijk hiervoor op ondergenoemde partnerkaart of neem contact op met je facultaire International Office. 

  • Op onderstaande kaart kun je al onze partneruniversiteit vinden. Als je je faculteit selecteert, kun je zien welke mogelijkheden er voor jou zijn. Je faculteitscoördinator kan je helpen met meer specifieke vragen over je studie of stage bij een van deze partners. 

Naar de kaart

Overige onderwijsinstellingen en instituten

Naast de partners op bovenstaande kaart, kan je er ook voor kiezen om je buitenlandervaring op te doen bij een andere onderwijsinstelling of instituut. Je vindt meer informatie op de pagina over beurzen.

Stage in het buitenland

Naast studeren in het buitenland, kan je ook kiezen voor een buitenlandstage. Dan zijn andere regels van toepassing dan voor studie. Wil je stage lopen in het buitenland, neem dan contact op met je facultaire coördinator. 

Zomer- en wintercursussen  

De zomer-  en winterperiode is een goede tijd om voor één of meer (korte) cursussen naar het buitenland te gaan, meestal voor een periode van 2 tot 4 weken. Er zijn veel verschillende cursussen in de aanbieding, vooral in de zomer. Een zomer- of wintercursus is ook een mooie manier om een andere taal te leren.  

Sommige cursussen worden door reguliere onderwijsinstellingen aangeboden, anderen weer door commerciële of semi-commerciële bedrijven. Hierdoor kan de kwaliteit van het aangeboden onderwijs wel verschillen. 

Speciale afspraken met sommige Radboudbrede partners

Naast bovenstaande mogelijkheden zijn er ook regelmatig speciale afspraken met specifieke Radboudbrede partneruniversiteiten, waarbij je bijvoorbeeld geen collegegeld hoeft te betalen. Voor deze plekken komen studenten van alle faculteiten in aanmerking.

Aanbod Radboudbrede partners

 

Search portals

Summer Schools in Europe

Short Courses Portal  

Radboud Summer School

De Radboud Universiteit heeft zelf ook een gerenommeerde Summer School. Ook een leuke manier om in een internationale omgeving een cursus te volgen! 

Radboud Summer School website

Informatie over uitwisseling met het Verenigd Koninkrijk

Sinds 31 december 2020 is het Verenigd Koninkrijk (VK) geen onderdeel meer van de Europese Unie. Lees meer over welke mogelijke gevolgen dit heeft voor je uitwisseling naar dit land.

Financiële ondersteuning

Er zijn diverse mogelijkheden om financiële ondersteuning te ontvangen tijdens je buitenenlandverblijf. Meer informatie vind je op de pagina over beurzen.