Terug in Nederland na een uitwisseling

Ben je weer terug in Nederland na een uitwisseling in het buitenland? We hopen dat je een leuke tijd hebt gehad! Lees hier wat je moet doen en weten om je uitwisseling goed af te sluiten. 

Beursafhandeling en behaalde studiepunten

Afhankelijk van je situatie moet je nog wat (administratieve) zaken afhandelen. Denk aan de afwikkeling van je beurs en/of het bijschrijven van de cijfers die je hebt behaald in het buitenland. Je krijgt hier informatie over vanuit je faculteit of opleiding via e-mail. Houd er rekening mee dat ook nu voor bepaalde zaken deadlines gelden. 

Informatie over de conversie van buitenlandse studiepunten

Deel je ervaringen met andere studenten

Door jouw ervaring te delen help je andere studenten zich beter voor te bereiden op hun uitwisseling. Dit kan op de volgende manieren: 

  • Vertel tijdens de Radboud Go Abroad week hoe jij jouw buitenlandverblijf hebt aangepakt aan studenten die zich nog aan het oriënteren zijn. Hiervoor kun je contact opnemen met radboudgoabroad [at] ru.nl (radboudgoabroad[at]ru[dot]nl)
  • Geef tijdens de pre-departure bijeenkomst laatste tips mee aan studenten die op het punt staan te vertrekken. Hiervoor kun je een mail sturen naar studentexchange [at] ru.nl (studentexchange[at]ru[dot]nl)
  • Deel je studentverslag online met andere studenten die zich oriënteren op een buitenlandverblijf. 

Word RIS-mentor 

Zet je enthousiasme over je uitwisselingsperiode in bij Radboud International Students (RIS). RIS is dé overkoepelende internationale studentenvereniging van de Radboud Universiteit die wordt gerund door en voor studenten. Als RIS-mentor help je internationale studenten in Nijmegen op weg, zodat ze een onvergetelijk verblijf hebben. Geef je op!

Word lid van ESN Nijmegen

Je kunt je ook aansluiten bij ESN Nijmegen. Deze internationale studentenvereniging brengt studenten samen die internationaal georiënteerd zijn, zowel Nederlands als buitenlands.

Ga nog een keer op uitwisseling

Binnen het Erasmus+ programma mag je tijdens elke fase van je studie (bachelor, master en PhD) maximaal twaalf maanden naar het buitenland. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn. Zelfs in het jaar na je afstuderen mag je nog een Erasmus+ beurs aanvragen voor een buitenlandstage. Belangrijk hierbij is dat je de aanvraag start als je nog ingeschreven staat als student. Meer weten? Neem contact op met je facultaire International Office. Of vind snel de juiste beurs als je nog een keer op uitwisseling wil gaan. 

Alumninetwerken

Verschillende alumninetwerken staan open voor wie in het buitenland op uitwisseling is geweest.

  • GaragERASMUS is een professioneel netwerk van Erasmus Generation, met als doel het ondersteunen en stimuleren van een beter geïntegreerd Europa. Het netwerk biedt een online community en mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen.
  • Erasmus+ Student en Alumni Alliance (ESAA) richten zich op het versterken van de samenwerking tussen studenten en alumni, door de organisatie van verschillende activiteiten op het gebied van netwerken, professionele ontwikkeling en interculturaliteit.
  • Organisation for Cooperation, Exchange and Networking: Student & Alumni (OCEAN) is een netwerk voor wie buiten Europa op uitwisseling is geweest. Dit netwerk organiseert netwerkevenementen en activiteiten om je professionele vaardigheden te ontwikkelen. Ook biedt OCEAN financieringsmogelijkheden voor het opzetten van een eigen project.
  • ESN’s ErasmusIntern.org biedt stages, vrijwilligerwerk en werkervaringsplekken door heel Europa.

Contact

Heb je vragen? Benader je facultaire International Office.