Goed van start aan de Radboud Universiteit

Start jij binnenkort met je opleiding? Of je nu aan een bachelor, premaster, master, minor of bijvak begint, op deze pagina vind je alles wat je moet weten voor een succesvolle start van je studie aan de Radboud Universiteit.

Kennismaken met de campus

Binnenkort loop je rond over de campus voor je colleges. In je rooster staan voor de locaties vaak afkortingen voor de gebouwen en onderwijszalen. Op de plattegrond van de campus van de Radboud Universiteit staan de gebouwen en parkeerplaatsen, ook voor mensen met een handicap.

Campusplattegrond

Kennismaken met je medestudenten

De beste manier om je medestudenten te leren kennen is natuurlijk door mee te doen aan de Radboud Intro (voor bachelorstudenten) of de (pre)Master Welkom Dag. Maar er zijn ook tal van andere manieren om met mensen in contact te komen.

De Radboud Intro voor bachelorstudenten

De Radboud Intro is een kennismakingsperiode voor alle nieuwe bachelorstudenten, uitwisselingsstudenten en internationale (pre)masterstudenten aan de Radboud Universiteit.

Over de Master Welkom Dag

Nieuwe (pre-)masterstudenten maken kennis met de Radboud Universiteit op de Master Welkom Dag. Nadat je je hebt ingeschreven voor je (pre-)master ontvang je uiterlijk 1 augustus per mail een uitnodiging voor de Master Welkom Dag.

Radboud Intro voor internationale uitwisselings- en (pre-)masterstudenten

Voor nieuwe internationale uitwisselings- en (pre-)masterstudenten wordt er elk jaar in augustus en januari een introductieweek georganiseerd om Nijmegen en de Radboud Universiteit te leren kennen.

Een netwerk opbouwen en ontmoeten

Lees meer over de manieren om in contact te komen met (internationale) medestudenten en een wereldwijd netwerk op te bouwen om je studententijd nog leuker te maken.

Direct regelen

Bij de start van het collegejaar zijn er een aantal zaken die je het beste zo snel mogelijk kan regelen. Denk bijvoorbeeld aan het inschrijven voor de cursussen in je eerste periode en het aanvragen van extra tijd bij tentamens.

Inschrijven cursussen

Via OSIRIS schrijf je je in voor je cursussen.

Studeren met voorzieningen

Studenten met een specifieke hulpvraag of functionele beperking kunnen voorzieningen aanvragen om succesvol te kunnen studeren.

Digitale omgevingen en ICT-systemen

Op de Radboud Universiteit gebruiken we verschillende digitale (student)omgevingen, bijvoorbeeld om je rooster in te zien of je cijfers te bekijken.

Brightspace

Brightspace is de digitale leeromgeving van de Radboud Universiteit. Je vindt hier o.a. cursusinformatie, documenten en online colleges en je kan opdrachten inleveren.

Studievoortgang inzien in OSIRIS

Met het studieinformatie systeem OSIRIS kun je je als student opgeven voor onderwijs en tentamens en je studievoortgang inzien.

Rooster bekijken

In je rooster zie je waar en wanneer je je colleges en tentamens hebt.

VPN: buiten de campus toegang tot systemen

VPN is een manier om veilig gebruik te maken van internet, vooral als je vanaf een openbare internetverbinding werkt. Ook heb je toegang tot alle systemen van de universiteit.

Studiespecifieke informatie

Sommige informatie verschilt per studieprogramma, zoals de studiegids en de Onderwijs- en Examenregeling (OER), maar ook bij welke studieadviseur je terecht kan en bij welke studievereniging je je kunt aansluiten. Let er hierbij dus goed op dat je de informatie van de juiste opleiding -en het juiste collegejaar- bekijkt.

Studiegids bekijken

Bekijk in de studiegids de cursussen en minoren van je studieprogramma.

Studieadviseur

Elke opleiding heeft een studieadviseur die voorlichting geeft over het studieprogramma en studenten adviseert bij het maken van keuzes tijdens de studie.

Overzicht studentenorganisaties

Hier vind je een overzicht van alle door de Radboud Universiteit erkende studentenorganisaties in Nijmegen. Er is een enorme keuze opgedeeld in verschillende categorieën.

Naast je studie

De Radboud Universiteit heeft verschillende diensten waar je tijdens je studie gebruik van kunt maken, bijvoorbeeld om je meer te verdiepen, een (extra) taal te leren, of om je op weg te helpen richting een baan of verblijf in het buitenland.

 

Radboud Honours Academy

Ben jij iemand die graag nét een stap verder gaat? Vind je het interessant om vanuit verschillende hoeken van de wetenschap na te denken over actuele, maatschappelijke thema’s? Of wil je onderzoek doen binnen je eigen vakgebied? En wil je tijdens je...

Campus Detachering

Studeer je en zoek je een bijbaan? Of zoek je een geschikte student-assistent voor jouw afdeling? Campus Detachering is het centrale punt voor studentenbanen binnen de Radboud Universiteit.

Career officer

Als je twijfelt over wat je na je studie wilt doen en/of wilt weten hoe je daar nu al aan kunt werken, kun je kosteloos advies krijgen van je facultaire career officer(s).

Vragen en op de hoogte blijven

Heb je nog vragen? Neem contact op met je facultaire Studenten Informatiepunt (STIP)

Blijf ook op de hoogte van wat er speelt op jouw faculteit en volg de social media-kanalen van je faculteit voor het laatste nieuws.

Overzicht van alle faculteiten

 

Studenten zitten in het gras in de lente.