Aankomst en registratie

Welkom in Nederland, laten we je naar Nijmegen brengen! Lees meer over je registratie op de universiteit en andere zaken waarmee je rekening moet houden als je aankomt.

Aankomst op de campus en sleutels ophalen

Lees hoe je op de campus van de Radboud Universiteit komt, waar je je kunt registreren en de sleutels van je accommodatie kunt ophalen.

Doe mee aan de Radboud Intro

Van zondag 18 augustus tot en met zondag 25 augustus organiseren we een reeks activiteiten waarbij je kennis kunt maken met de Radboud Universiteit, de stad Nijmegen en andere studenten van over de hele wereld!

Programma

Schrijf je in bij de gemeente

Na aankomst in Nederland moet je voor een afspraak naar de gemeente. Na je inschrijving ontvang je een Burgerservicenummer (BSN). De afspraak plannen kan al voordat je in Nederland aankomt. Insctructies hierover worden via Students Admissions naar je gemaild.

Inschrijven bij de gemeente

A person looking at their phone and laptop.

Pas op voor telefonische oplichting

Aan het begin van het collegejaar zijn er vaak pogingen om (internationale) studenten telefonisch op te lichten. De oplichter doet zich bijvoorbeeld voor als iemand van de overheid, justitie of een bank. Ze beschikken al over een aantal van je persoonlijke gegevens en komen geloofwaardig over. Je blijkt een boete te hebben of ze willen je juist ‘helpen’ om je geld veilig te stellen. Dit overkwam vorig jaar ook een Radboud student. En hij is zeker niet de enige.

Besef dat een overheidsinstantie, bank, etc. je nooit telefonisch benadert. Wees alert en maak nooit zomaar geld over, deel geen persoonsgegevens en download geen software op je apparaten op verzoek!

Bij twijfel: hang op!

Hoe bescherm je jezelf

  1. Houd je wachtwoorden geheim.
  2. Kies verschillende wachtwoorden.
  3. Zet daar waar mogelijk twee-staps authenticatie aan. Dit kan ook voor WhatsApp.
  4. Bel nooit terug naar onbekende buitenlandse nummers.
  5. Controleer betaalverzoeken op echtheid.
  6. Stuur geen activatiecodes door.

Ben je opgelicht?

Bel direct je bank en meld het bij de politie. Je kunt altijd contact opnemen met Student Admissions (admissions [at] ru.nl (admissions[at]ru[dot]nl) / +31 24 36 12345) als je vragen of twijfels hebt.

Download de gids over wonen in Nijmegen

Welcome to Nijmegen January 2024

Heb je al zin om aan je nieuwe leven in Nijmegen te beginnen? Wil je meer weten over je nieuwe woonplaats? In dit boekje vind je een korte samenvatting en wat tips en trucs om het leven in Nijmegen zo leuk mogelijk te maken!