Bereid je aankomst in Nijmegen voor

We heten je van harte welkom op de Radboud Universiteit! Gebruik deze checklist om je verblijf in Nijmegen voor te bereiden en niets te missen.

Stappenplan

 1. 1. Check of je een visum of verblijfsvergunning nodig hebt

  Afhankelijk van je nationaliteit en de duur van je verblijf heb je mogelijk een visum en/of verblijfsvergunning nodig om in Nederland te kunnen studeren. Lees hier of je een visum en/of verblijfsvergunning nodig hebt en hoe de aanvraagprocedure werkt.

  Visum en verblijfsvergunning

 2. 2. Regel een kamer in Nijmegen

  Controleer of je in aanmerking komt voor hulp bij het vinden van een kamer en vind andere relevante informatie over wonen in Nijmegen en omgeving.

  Huisvesting voor internationale studenten

 3. 3. Zorg dat je de juiste verzekeringen afsluit

  Kom meer te weten over het Nederlandse zorgstelsel, de verschillende verzekeringen die je kunt overwegen en hoe je moet reageren in geval van een medisch noodgeval.

  Zorg en verzekeringen

 4. 4. Meld je aan voor de Radboud Intro

  Leer zowel Nijmegen als de Radboud Universiteit kennen, maar maak ook vrienden van over de hele wereld. Uitnodigingen voor de internationale introductieweek worden in juli verstuurd. Volg Radboud International Students op Instagram of Facebook om op de hoogte te blijven van de introductieweek en andere sociale activiteiten.

  Radboud Intro programma

 5. 5. Reserveer je Student Mobility Package

  Het openbaar vervoer en de fiets zijn de belangrijkste vormen van vervoer voor studenten in Nederland. Je kunt een Student Mobility Card en/of huurfiets reserveren voor je aankomst.

  Student Mobility Package

 6. 6. Vergeet dit niet in te pakken

  • Neem een creditcard mee en activeer deze voor Nederland.
  • Neem wat contant geld mee. Houd er rekening mee dat veel plaatsen in Nederland cashless zijn (inclusief onze campus). Toch is het goed om wat contant geld bij je te hebben voor het geval je bij aankomst onverwachte problemen krijgt met je pinpas of creditcard.
  • Pak kleren voor elk weertype, want we hebben soms meerdere seizoenen op één dag.

  Alles ingepakt? Check dan het Welcome to Nijmegen boekje.

Welcome to Nijmegen January 2024

Heb je al zin om aan je nieuwe leven in Nijmegen te beginnen? Wil je meer weten over je nieuwe woonplaats? In dit boekje vind je een korte samenvatting en wat tips en trucs om het leven in Nijmegen zo leuk mogelijk te maken!

Ben je er klaar voor? We gaan naar Nijmegen.

Aankomst en registratie