Checklist Radboud Intro

Ben jij goed voorbereid voor de Radboud Intro? Hier lees je meer over hoe je zo fijn mogelijk kunt beginnen aan de Radboud Intro!

Stappenplan

 1. Schrijf je in voor de Radboud Intro

  Start je met studeren in september 2024? Dan krijg je in de eerste week van juli via de mail een uitnodiging om je in te schrijven voor de Radboud Intro van 18 t/m 25 augustus 2024! 

  De inschrijving wordt niet gesloten. Je kunt je dus zelfs nog tijdens de introductieweek aanmelden, maar dit raden we natuurlijk niet aan. Het gemakkelijkste is om je zo snel mogelijk aan te melden, zodat je geen informatie of activiteiten mist.

 2. Kun je niet de hele week? Sluit gerust later aan!

  Het is mogelijk om later in de week in te stromen, of eerder afscheid te nemen van je mentorgroepje. Je moet je dan alsnog gewoon aanmelden voor de Intro via de uitnodiging die je hebt ontvangen en je betaalt het volledige bedrag. Laat je mentor van te voren weten vanaf/tot wanneer je er bij bent. Je krijgt een paar dagen voor de start van de Intro te weten wie je mentoren zijn en hoe je ze kan bereiken. Je hoodie en polsbandje kun je ophalen bij de Introbalie. 

 3. Download de Radboud Events App

  Nadat je bent ingeschreven voor de Radboud Intro ontvang je de inloggegevens voor de Radboud Events App. Hierin vind je jouw inschrijfbewijs, het programma van de week en alle informatie over de Radboud Intro.

 4. Regel een fiets

  Bijna alle activiteiten die worden georganiseerd, vinden plaats in Nijmegen. Vanaf het centraal station kun je overal prima met de fiets komen. Je kunt bijvoorbeeld een OV-fiets huren of je fiets van thuis naar Nijmegen brengen. Je kunt ook een fiets huren van Student Mobility. Je ontvangt hierover informatie via de bevestigingsmail die je krijgt na aanmelding voor de introductie.

 5. Regel zelf een slaapplek

  Heb je nog geen kamer in Nijmegen? Regel dan zelf een slaapplek voor tijdens de introductie. Vanuit de Radboud Universiteit bieden wij geen slaapplekken aan. Je zou het kunnen proberen via vrienden, studentenorganisaties of je mentoren.

 6. Kom goed uitgerust naar Nijmegen

  Het programma van de introductie zit bomvol, er is iedere dag wel wat te doen! In ieder geval neem je deel aan 1 hele dag festival en 1 hele dag sportdag. Ook is er een Intromarkt en een afsluitende viering. Verder organiseert je opleiding nog aanvullende activiteiten. Hier bij kun je denken aan een spellenmiddag, bbq of een campus tour. Zorg dus dat je uitgerust aankomt in Nijmegen, zodat je volop kan genieten van alle activiteiten. Wanneer je ingeschreven bent voor de Radboud Intro kun je in de Radboud Events App zien hoe het programma van jouw opleiding eruit ziet. 

 7. Heb je dieetwensen/beperkingen of andere bijzonderheden? Geef het door!

  In het registratieformulier kun je aangeven als je ergens allergisch voor bent/dieetwensen hebt/een medische conditie hebt waar rekening mee moet worden gehouden. Deze informatie wordt gedeeld met je mentoren en zij zullen hier zo goed mogelijk rekening mee houden. 

 8. Zorg dat je voldoende (contant) geld meeneemt

  De kosten van de Intro bestaan uit een basisprogramma en een opleidingsprogramma. Voor 58 euro basisprogramma krijg je een Radboud hoodie en deelname aan de sportdag, intromarkt, de afsluitende viering en het intro festival. Het opleidingsprogramma varieert per opleiding. Vandaar dat de kosten van de intro per opleiding verschillen. Sommige opleidingen hebben de kosten al doorgerekend in de opleidingsbijdrage (zoals diners en entree voor activiteiten). Dan hoef je tijdens de intro weinig meer zelf te betalen. Andere opleidingen hebben er voor gekozen de opleidingsbijdrage laag te houden waardoor je als deelnemer tijdens de introductieweek meer zelf moet betalen (zoals diners en entree voor activiteiten). 

Vragen?

Ons team studievoorlichting staat voor je klaar om al je vragen over de introductie en de start van je studie te beantwoorden: